Джими Найденов: Най - опозиционните медии са обществените медии

София /КРОСС/ Най - опозиционните медии са обществените медии. Трябва да говорим по-критично за БНТ. Това заяви Джими Найденов - медиен експерт. Найденов подкрепи идеята на Гарелов за въвеждане на продуцентския принцип в БНТ. Той смята, че трябва да има повече външни продукции в телевизията. Сателитният канал е възможност за излаз на културно влияние. Това не може да стане без собствена продукция, която липсва в момента в сателитния канал, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

 

 

Омръзна ми да участвам в уредени мачове. Това заяви Иван Такев -журналист, който е бил кандидат за директор на БНТ по време на дискусията за работата на СЕМ по избор на генерален директор на БНТ. Според него, генералният директор трябва да бъда назначаван от мнозинството, което да носи отговорност за своя избор. Той подкрепи идеята на Кирил Гоцев за временно ръководство на БНТ. Такев изрази съмнение, че и настоящия избор на генерален директор на БНТ е уговорен. В отговор на това председателят на СЕМ Георги Лозанов заяви, че всякакви съмнения са възможни, всеки има основания да дава критични бележки. Лозанов смята, че антикризисните мерки в БНТ не трябва да съпроводени с тежки анализи.
Мартин Захариев от Асоциацията на телевизионните продуценти разкритикува БНТ. "Няма как да правим бизнес с нерасов кон", каза той. Захариев заяви че БТВ и Нова телевизия не са по-малко обществени телевизии. "Те приключват с печалби, а БНТ затъва и затъва", каза Захариев. Според него, новият директор на БНТ трябва да се съобразява с пазара. Мнението на Захариев е, че БНТ загуби на терена на забавлението. Според него 10% рейтинг на БНТ е нищо. Захариев каза, че БНТ трябва да получи признанието на Асоциацията на телевизионните продуценти и Асоциацията на рекламните агенции.
Венка Ризова - председател на дружество на СБЖ в БНТ заяви, че БНТ е в много тежко финансово състояние. Тя каза, че цялата криза в телевизията се дължи на генералния и финансовия директор на БНТ. Тя изтъкна, че с предаването "В неделя с..." се източват средства от БНТ. Ризова предложи да се изгради кризисен щаб в телевизията.


/КК/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа