Мюсюлманите се разцепиха след решението на Върховния касационен съд

Кърджали /КРОСС/ След като миналия месец Върховният касационен съд възстанови Недим Генджев на поста председател на Висшия мюсюлмански съвет, спорът между лагерите на съдебно непризнатия мюфтия Мустафа Алиш и този на съдебно признатия Недим Генджев продължава във виртуалното пространство. Сайтът на Генджев на адрес www.genmufti.com беше хакнат. Разбилите кодовете на сайта на Генджев не се подписали, както обикновено правят хакерите, но фактът, че са поставили текст от сайта на Главно мюфтийство на Мустафа Алиш показва, че са привърженици на противниковия лагер, съобщава в. "Нов живот".

Сайтът на Недим Генджев беше създаден миналата седмица като алтернативен на досегашния. Той там отговаряше на нападките, че е бивш агент на Държавна сигурност и напомняше на посетителите, че Върховният касационен съд го е възстановил като председател на Висшия мюсюлмански съвет.


От днес на сайта на Генджев хакерите са сложили текст от сайта на Главното мюфтийство на Мустафа Алиш. В обръщение към мюсюлманите в страната се казва, че в последно време е на ход една операция, която цели ограничаването на правата на мюсюлманите в България, тяхното разединяване и сплашване.

 

/АБ/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа