Японският посланик подкрепи идеята на кмета на Златоград за сътрудничество

Смолян /КРОСС/ Японският посланик в Република България Цунехару Такеда покани на официална вечеря кмета на община Златоград - г-н Янчев. На събитието присъстваха предишния посланика на Република България в Япония - г-н Сендов, почетния Посланик на Япония в България - господин Мунемаса, който в настоящия живее и работи във Фукуока, представител на българското министерство на външните работи, отговарящ за международното сътрудничество на страната ни, българи-японисти, японски бизнесмени и представители на организацията за приятелство с България, съобщиха от Смолян днес.

По време на срещата японският посланик наблегна на желанието на община Златоград да възобнови съществувалите, преди повече от десет години, приятелски взаимоотношения между родопския град и район Тагума от община Фукуока и изрази своята готовност да подкрепи възобновяването на това сътрудничество. Н.Пр. Посланик Такеда сподели своето удовлетворение от начина, по който Златоград оползотвори финансовата помощ от Японското правителство, ремонтирайки най-старата детска градина в общината и благодари за оказаното гостоприемство.
По време на официалната вечеря господин Янчев разговаря с почетния Посланик Мунемаса и госпожа Такахаши - Трети секретар по културните въпроси на японския посланик, които изцяло подкрепиха идеята на кмета на община Златоград и заявиха, че интересът към възобновяване на сътрудничеството е двустранен.

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа