Рашидов се извини на писателя Кирил Кадийски

София /КРОСС/ Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна днес с писателя Кирил Кадийски, бивш директор на Българския културен институт в Париж, съобщиха от Министерство на културата.

По време на разговора Вежди Рашидов се извини на Кадийски за неволно изпуснати през юни м.г. в Кърджали обидни квалификации и твърдения по негов адрес. Двамата творци си стиснаха ръцете в името на големите цели на изкуството и обсъдиха конкретни идеи за разширяване на културното сътрудничество между България и Франция. Кирил Кадийски съобщи на министър Вежди Рашидов, че прекратява делото за обида, което беше завел в съда.Поводът за срещата бе делото, което Кадийски води срещу него за клевета в Районния съд в Кърджали и предложението за извънсъдебно споразумение.

Информационна агенция КРОСС  припомня,че Рашидов по време на предизборната кампания миналото лято в интервю за вестник нарекъл Кадийски с обидни думи. Засегнат от казаното поетът заведе дело за клевета, а искът бе 1 лев.

Още в началото на декември миналата година писателят заяви, че би оттеглил жалбата си само, ако министърът му се извини публично за нападките.  Близо четири месеца делото се водеше без никакъв резултат, защото Рашидов не се явяваше на съдебните заседания.

/КП/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа