Преглед на пловдивската преса

София /КРОСС/ За инцидента с туристите, паднали от мостчето край водопада Пръскалото близо до хижа "Левски" над Карлово и за още двама пострадали в Стара планина съобщават всички пловдивски вестници. Четирите жени се подредили за снимка по средата на паянтовото мостче, което се разпукало и те паднали от 5 метра в бързея. Злополучните туристи се отървали с различни наранявания.

"Новият глас" съобщава, че евтин хляб на цена от 40 стотинки с ДДС за 650 грама, е на път да подпали нова хлебна война в Пловдив. Насъщният е производство на голяма местна фирма, която е на пазара от четири години. Дружеството работи с най-големите търговски вериги в Пловдив, но от мениджмънта му отказват да коментират ценовата си политика. Хора от бранша обаче твърдят, че фирмата поддържа ниската цена за сметка на качеството, освен това е затънала в банкови кредити.


30-годишният Костадин Байрев, който излежава шест месечна присъда в Пловдивския затвор заради разпространение на наркотици, се отказа от 12 хиляди и 500 евро земеделска субсидия - така започва водещият материал на вестник "Марица" с уточнението, че затворникът бе спечелил парите с одобрен проект по програмата "Млад фермер". В петък след обед обаче, той е посетен от две служителки на фонд "Земеделие"-Пловдив, които поискали от Байрев да подпише, че се отказва от договора с фонда. Според вестник "Марица" във връзка със случая няма уволнен служител от пловдивския офис на фонд Земеделие, но от София твърдят обратното.


"Марица" информира още, че отново е безплатен парингът на хирургиите към УМБАЛ "Свети Георги". Той е отнет от представители на областната управа и бариерата е вдигната. 112-те декара, в които са включени и 850 квадрата стопанисвани от частна фирма, са на Университетската болница и държавата.

 

Регионалното издание "Твоят ден" пише за новия хит на Овощарския институт в Пловдив, специалната селекция - двуцветни череши хрущялки, които подлудиха пазара у нас. Фирми с разсадници се надпреварват да се снабдят с пловдивските разработки, които вече са се прочули и в чужбина. Водещи италиански и израелски разсадници са сред първите, закупили лиценза за хитовите двуцветни череши.

 

Националният седмичник "Строителство имоти", който излиза всеки понеделник, акцентира във водещият си материал върху старта на реалното строителство на магистрала "Тракия". Бетонно оригами оживява в Пловдив. Братската могила ще става културно средище", Моловете - архитектурна Годзила или градски оазис - заглавията са на други публикации в седмичника "Строителство имоти".

 

Радио Пловдив

 

Преглед на централния печат ТУК

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа