Темида сложи под лупа и делото Божков

София /КРОСС/ Темида ще наблюдава под лупа делото срещу шефа на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков за длъжностно престъпление. Висшият съдебен съвет ще го включи в работния си списък с дела с висок обществен интерес, съобщи пред "Стандарт" Пенка Маринова от съвета. Кадровиците на Темида вече наблюдават 50 знакови процеса у нас, които се следят и от Еврокомисията.

Божков ще бъде изправен пред Софийския градски съд във вторник. Трима посланици също ще пратят представители в съдебната зала, които ще следят как протича делото. Това съобщи Илиана Беновска, мениджър на радио К2, в предаването "Неделя 150" на БНР.
"Американският посланик Джеймс Уорлик, испанският Хорхе Фуентес и френският Етиен дьо Понсен лично ще наблюдават това дело, за да бъде предпазено обществено-политическото радио от възможни репресии и да продължи да съществува", каза Беновска. Очаква се прокуратурата да поиска от съда да отстрани Божков от длъжност до приключването на делото.
Шефът на КРС е обвиняем за това, че настани за две години на честотата на радио К2 неправоспособната да създава радиопрограми фирма за недвижими имоти "Гeo aдвайзер", която беше осъдена за излъчване на цинизми и вулгаризми в ефира на обществено-политическото радио К2. От прокуратурата казаха, че в момента се работи и върху повдигане на ново обвинение срещу председателя на КРС Веселин Божков.

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа