Директори висят на опашки за оценките на седмокласниците

Директорите на столичните училища бяха призовани на 11 юни следобед в гимназия на бул. „Сливница“ в столицата, за да получат на ръка резултатите от изпитите след 7-и клас, за да се върнат по училищата и да ги разлепят, видя репортер на в. „Класа“. Близо час директорите висяха на опашка за ценния документ. Неколцина излязоха да търсят минерална вода за полузадушените си колеги. Точно по същото време оценките от изпитите изтекоха в сайта на МОНМ и тийнейджърите си ги видяха с едно кликване на мишката. „Разиграват ни безсмислено“ , жалваха се директорите. И припомниха, че подобно отношение към тях е имало и в деня на изпита по математика. Тогава директорите бяха задължени да се явят в Районния инспекторат в 6.00 сутринта, за да получат на ръка CD-тата със задачите. Училищните шефове отишли навреме, а чиновниците – след тях.

Отличават победителите в "Бъди грамотен"

Четири столични училища ще обявят победителите в състезанията по правилно писане от кампанията "Бъди грамотен". Днес от 9 часа е награждаването на най-добрите от 5-и и 7-и клас в 138-о СОУ "Проф. Васил Златарски". Както и на победителите от 5-и, 8-и и 9-и клас в 1-во СОУ "Пенчо Славейков".
Утре е награждаването на седмокласници и десетокласници в 8-о СОУ "Васил Левски", както и тържеството в 55-о СОУ "Петко Каравелов".

Станете почитател на Класа