Продължават засилените мерки по пресичане на контрабандата с акцизни стоки

София /КРОСС/ И през почивните дни продължават засилените мерки на ГД "Гранична полиция" за пресичане на контрабандата с акцизни стоки. В хода на извършените проверки са иззети общо 348 кутии цигари и 156 бутилки алкохол от различни марки, съобщиха от МВР.

Рано тази сутрин мобилна група за контрол, в която участват служители на РДГП Драгоман и Столична Митница, извършили проверка на влизащ в страната международен бърз влак. Общо 107 кутии цигари със сръбски акцизен бандерол били открити у четирима български граждани. На други двама българи са съставени актове за митнически нарушения, след като се опитали да внесат на българска територия цигари без да ги декларират. Акцията е проведена в района на граничен пункт Капитан Андреево от служители на ГПУ Свиленград. По искане на граничните полицаи била извършена щателна митническа проверка на три влизащи в страната леки автомобила. В "Опел", управляван от Т.П., били открити недекларирани 60 кутии цигари от различни марки. Други 57 кутии "пропуснал" да декларира М.М., който пътувал с "Форд". 10 кутии цигари пък били намерени в "Опел", управляван от С.Б. Контрабандната стока е иззета, а на Т.П. и М.М. са съставени актове за митническо нарушение. На ГКПП - Лесово също били открити и иззети цигари от различни марки. Щателна митническа проверка при влизане на територията на България била направена на лек автомобил "Нисан", управляван от българина Е.М. В колата му били открити 50 кутии, които мъжът не декларирал. Цигари били иззети и от българин, който влизал в страната през контролно-пропускателния пункт Златарево. От автомобил "Опел", с който пътувал А.М., били намерени 24 недекларирани кутии с цигари.

Акт за митническо нарушение бил съставен и на румънски гражданин, който се опитал да влезе в страната през ГКПП - Дунав мост без да декларира алкохол. По искане на служители на "Гранична полиция" била извършена щателна митническа проверка на управлявания от него автобус "Скания". Открити и иззети били 92 бутилки водка от различни марки. Алкохол с неистински акцизен бандерол пък откриха служители на ГПУ Доспат. На входа на Девин гранично-полицейски наряд извършил проверка на лек автомобил "Опел", управляван от Е.К. В колата били намерени 64 бутилки алкохол от различни марки. Работата по случая продължава.

Съвместна операция за пресичане на незаконната търговия с акцизни стоки проведоха на 11 юни служители на граничното и районното полицейски управления и митницата в Малко Търново. При акцията била извършена проверка на магазин за хранителни стоки. Там проверяващите открили и иззели с протокол 40 кутии цигари без акцизен бандерол.
Българин бе заловен с марихуана на граничен пункт Калотина. По искане на граничните полицаи митническа проверка била извършена на автомобил "Фолксваген", управляван от Х.Ч. В колата били открити 95.3 гр марихуана. Мъжът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Окръжна прокуратура - София.

/АБ/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа