Синята коалиция ще подкрепи актуализацията на бюджета на първо четене

Синята коалиция ще подкрепи актуализацията на бюджета на първо четене, заяви народният представител от Врачански избирателен район Асен Агов днес на пресконференция.
Той допълни, че решението е взето след среща на съпредседателите на коалицията Иван Костов и Мартин Димитров с министър-председателя Бойко Борисов и двамата вицепремиери.
Асен Агов уточни, че подкрепата на второ четене на актуализацията на бюджета няма да бъде безусловна. "Ние ще внесем за второто четене сериозни, обвързващи текстове за продължаване на реформите в образованието, здравеопазването и сигурността и от тяхното приемане ще зависи дали ще подкрепим актуализацията на бюджета", подчерта депутатът от Синята коалиция.
Според него, в коалицията остава впечатлението, че реформите се бавят, няма достатъчно енергия не само да се съкращават разходи, но и да извършват необходимите реформи в тези области. Агов добави, че кризата не може да бъде оправдание за забавяне на темповете на реформите, "защото това не е градушка, от която да се скриеш и да чакаш да отмине".

/БТА/

Станете почитател на Класа