На киргизките граничари е наредено "да стрелят на месо"

Бишкек, Киргизстан /КРОСС/ Киргизстан едностранно започна да пропуска в Узбекистан граждани на тази република и етнически узбеки, граждани на Киргизстан, е съобщил за Интерфакс зам.- председателят на граничната служба на републиката Чолпонбек Турусбеков. Той е съобщил, че от страна на Узбекистан границата е затворена. "За да бъдат избегнати опити за пробив на киргизко- узбекската граница, на киргизките граничари е наредено "да стрелят на месо", е подчертал Турусбеков.
Стана ясно, че президентът на Киргизстан Роза Отунбаева е назначила Алик Орозов за секретар на Съвета за сигурност, който бе ликвидиран през есента на 2009 година с решението на бившия президент Курманбек Бакиев. В същото време, агенция ИА "24.kg" съобщава, че броят на загиналите при етническите сблъсъци в Киргизстан се е увеличил на 86.

Същевременно бе разпространено изявление на бившия президент Курманбек Бакиев, че той няма нищо общо с безредиците. "Днес нашата република се намира на границата на загуба на държавността. Умират хора и никой от представителите на сегашната власт не може да ги защити", се казва в изавлението. Бакиев е призовал съотечествениците си "да не се поддават на провокации и призиви на безотговорни политици".





/ВН/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа