Идат още по-големи жеги

София /КРОСС/ Синоптиците очакват през следващите дни температурите да продължат да се покачват.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево, а около и след обяд - горещо. Максимални температури между 32° и 37°, в София около 33°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и слабо ще се понижи.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб северен вятър. Максимална температура на 1200 м около 26°, на 2000 м около 18°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд със слаб бриз. Максимални температури 27°-30°. Температурата на морската вода е 20°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

КРОСС ви информира, че през горещите дни трябва да се пият повече течности, дрехите да бъдат от естествени материи и задължително носете шапки, по възможност с широка периферия.

Припомняме, че минералната вода с ниско съдържание на соли най-добре утолява жаждата в горещо време.

Млечните продукти са много освежаващи през горещите дни. Те съдържат органични киселини и много добре освежават в знойните дни. Освен това бързо се усвояват и помогат да се възстанови нормалният състав на микрофлората в червата.

Чаят е едно от най-добрите средства за утоляване на жаждата, но от него трябва да се пие една трета по-малко, отколкото обикновената вода. В горещините е хубаво чаят да е леко студен.

Лекарите препоръчват на възрастните хора и сърдечноболните да избягват излизането навън в часовете между 11 и 17, когато температурите са най-високи.

Препоръчително е също така да се избягва тежкото физическо натоварване.

/АС/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа