Официално стартира първият онлайн туристически портал в България

Днес официално бе поставено началото на първия онлайн туристически портал в България CenTransit.bg! Това се случи по време на пресконференция, дадена в офиса на компанията на ул. "Клокотница" 2А в София.

По време на събитието, пред събралите се журналисти, изпълнителният директор на компанията Джон Хейзълууд и оперативният мениджър Вера Генова представиха историята на туристическия портал и неговите продукти. CenTransit.bg е основана от онлайн туристическата технологична компания TravelStoreMaker.com през 2008 година и e нейна търговска марка. От 2008 година досега CenTransit.bg е била в тестов период на двугодишно маркетингово проучване. От една година компанията развива успешно присъствие на българския пазар. Основната причина, която Джон Хейзълууд и неговият екип изтъкнаха за официалното стартиране на онлайн туристическия портал, е благоприятната пазарна среда в България.

В пресконференцията участие взеха и Петър Панайотов, директор маркетинг и продажби, Красимир Симонски, експерт по бизнес планиране и Eмилия Хубавенска, завеждаща отдел "Връзки с обществеността" в компанията. Панайотов обоснова решението за официалното стартиране на туристическия портал в България с причините, че интернет навлиза с все по-бързи темпове в страната и че туристическата култура на българина непрекъснато нараства. Според директора маркетинг и продажби пазарната среда в България е благоприятна и онлайн туристическият бизнес има сериозен потенциал за развитие.
"CenTransit.bg е добър корпоративен гражданин" - тази теза защити PR специалистът на компанията. Емилия Хубавенска разказа за проектите, част от корпоративната социална отговорност на CenTransit.bg. В момента тече конкурсът CenTransit Eco Fashion Show, чийто финал се очаква да бъде през юни, а по музикалните телевизии се излъчва новият клип на Галя към песента "Другата част", където CenTransit.bg е спонсор.

 

Самото лого на компанията с лика на Че Гевара символизира революцията не само в бизнеса, но и в начина на живот. Това обясни изпълнителният директор на компанията Джон Хейзълууд пред журналисти. Като човек и бизнесмен той е поел задачата да популяризира глобалната еко идея сред своите клиенти, служители и пред обществото.

 

*DI*


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа