Бойко Борисов: Посланиците следят кой налага вето

София /КРОСС/ Смея да твърдя, че европейките посланици и американският посланик подкрепят изцяло нашата позиция. Това заяви премиерът Бойко Борисов относно промените в сектора "Правосъдие и вътрешен ред" и предстоящия доклад на Европейската комисия през юли за напредъка на страната ни в тази сфера, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Борисов каза, че още преди два месеца европосланиците и американският посланик са подкрепили идеята за създаване на специализирани съдилища за борба с организираната престъпност, промените в НК, както и тези в НПК, на които президентът Георги Първанов в последствие наложи вето.

"Те подкрепят това в пълния му обем и сега много внимателно наблюдават кой налага вето и какви са решенията на Конституционния съд. Те са идвали да ме агитират, в случай че аз не бях съгласен това да се случи", каза премиерът, а думите му потвърди и испанският посланик Хорхе Фуентес.

"Считам, че ще намерим пълна подкрепа от Европа за Шенген за догодина България да бъде присъединена. Работим много активно с Румъния, в пакет, това да се случи", допълни премиерът.

Борисов се срещна с посланиците на страните от Европейския съюз в резиденцията на посланика на Испания, която е ротационен председател на съюза.

/ЦГ/

Станете почитател на Класа