Слагат край на злоупотребите по ГКПП-та с нова информационна система

София /КРОСС/  Преди началото на активния летен сезон на ГКПП "Капитан Андреево  в периода 14-16 юни 2010 г. ще бъде внедрен в експлоатация нов модул "Пътни такси  и разрешителни", съобщават от Агенция "Митници". Пилотно системата бе въведена в началото на месец май 2010 г. в три по – малки пункта с цел да се проследи ефективността й. Въпреки краткия период на действие тя е показала резултати които напълно отговарят на очакванията на митническата администрация.
Приходите и на трите пункта са се увеличили, което е доказателство за ефективността на системата и за предотвратяването на възможностите за злоупотреба и корупция, изтъкват от Агенция "Митници.

На МП Златарево модулът е пуснат в действие на 10 май и само за един месец в сравнение с месец април постъпленията са се увеличи с 34.98%. На МП Илинден за 22 дни през месец май, когато е пуснат в реална експлоатация модулът,  постъпленията са увеличени с 198% в сравнение със същия период през месец април. Само за 3 дни на Капитан Петко войвода увеличението е с 16.14%.

Освен другите контролирани показатели като тегло, габаритни размери и др. се осъществява и 100 процентов контрол върху валидността на винетните стикери на всички автомобили, преминаващи през пункта.
От Агенция "Митници" са категорични, че системата е гаранция за 100%-ната събираемост на винетните такси и на бързата обработка на преминаващите автомобили.

До края на месец юли модулът ще бъде внедрен на всички ГКПП.

/ВС/

Станете почитател на Класа