Милен Велчев: Бойко Борисов да подкрепя повече Симеон Дянков

София /КРОСС/  Трябва да призовем премиерът да слуша повече финансовият министър Симеон Дянков. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България" бившият министър на финансите и настоящ член на ПС на НДСВ Милен Велчев. Той обясни, че има положително мнение за финансовият министър като икономист, но не и като политик. Симеон Дянков не може да покара възгледите си, заяви Велчев.
Велчев коментира и извършената проверка от Евростат. По думите му още е рано да се правят заключения, заради противоречивите сигнали идващи от Брюксел.
Според Милен Велчев до края на годината фундаменталната безработица в България ще продължи да се увеличава. "Надявам се че до края н а годината ще има признаци на оживление. Междувременно мисля, че хората ще чувстват още по- остро кризата. Темповете на спад ще започнат да намаляват и ще има растеж, но фундаменталната безработицата ще продължи да се увеличава", обясни той.
Финансистът коментира и контрабандата в България. По думите му нещата в Митницата не вървят добре. "В митницата наистина нещата не вървят добре. Няма нужда да обвиняваме полицията или който и да е било. За разследването и разузнаването са отговорни МВР и така митницата е с вързани ръце. Митницата има своите проблеми и те трябва да се решат по един или друг начин", заяви Велчев.
Велчев заяви още, че всички европейски страни освен България намаляват бюджетния си дефицит.

Станете почитател на Класа