СГС гледа делата срещу Маргините, Томов и за пътния фонд

София /КРОСС/  Три дела от значителен обществен интерес ще гледат днес състави на Софийския градски съд – срещу Александър Томов, братята Маргини и за пътния фонд.

Александър Томов е обвинен за длъжностно присвояване на средства от ЦСКА и за източването на металургичния комбинат "Кремиковци". При последното заседание по делото свидетелства и Атанас Делчев, а един от обвиняемите - Емил Костадинов, не се яви в съда.

Красимир и Николай Маринови – братя Маргини, са обвинени за приготовление на убийството на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов и о.р. ген. Любен Гоцев, както и за участие в организирана престъпна група и незаконно притежание на оръжие. Очакват се нови показания на анонимен свидетел и изясняване самоличността на човек с псевдоним Мравката, който може да има информация за конфликт между Маргините и Иван Тодоров-Доктора.

Обвиняем по делото за бившия Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" е бившият изпълнителен директор на ведомството. Той е обвинен в злоупотреба със служебно положение.Според прокуратурата в качеството му на длъжностно лице той е извършил престъпление по служба през периода юли 2006 – ноември 2007 г., за това, че в нарушение на Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите "Биндер" АД, "Инмат" ООД, Гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти". Пред април по делото бяха разпитани двама ексминистри – Пламен Орешарски и Гергана Паси.

/ВС/

Станете почитател на Класа