Вацев: Политическият живот в България не е обвързан с посещението на шефа на ЦРУ

София /КРОСС/ Това, че Леон Панета е пристигнал в България и е разговарял с отговорни български държавници, не би трябвало да притеснява никого. Сред задачите на шефа на ЦРУ е и тази да обикаля света. Той е добре дошъл гост. Би трябвало да се задоволим изцяло с това, което протоколът задължава българската държава да информира обществото. Това коментира Валентин Вацев - социолог, в предаването "Неделя 150" на БНР по повод посещението на шефа на ЦРУ в страната ни. "ЦРУ не коментира и не обсъжда своите работи с когото и да било", каза още той.
Вацев посочи, че в този случай би обърнал внимание на нещо друго: "От няколко дни се говори за "проект Първанов". Не виждам никакъв смислен начин, българските проблеми в българския политически живот да бъдат обвързани с пътуванията на който и да било шеф, на която и да било тайна служба по света. Това е фалшив ход".
Вацев коментира още: "По-интересното е, че между българският президент и българското правителство се води някаква епистоларна преписка, в която те се занимават с намеци, а би трябвало да се говори открито".
По думите му, смисловият център на сюжета, който се разигра след посещението на Леон Панета е - какво ще прави президентът Първанов след края на втория му мандат. "Опитът да се придърпа Леон Панета в този сюжет е смехотворен и малко несръчен", категорично заяви социологът.


/ДК/


Станете почитател на Класа