Световното правителство в сянка – Билдербергите, се събира в Испания

Мадрид, Испания /КРОСС/ Някои от най-влиятелните бизнес и политически лидери се събират този уикенд за годишната тайна среща на Билдербергска група (на англ.: Bilderberg group), която любителите на конспирациите определят като "световното правителство в сянка". Срещата, в която ще участват около 130 представители на световния елит се провежда в хотел "Дулче" в испански курорт, в близост до Барселона, съобщават "The Telegraph" и “International Business Times".
Както обикновено малка армия частни охранители и хиляди полицаи, плюс патрулни лодки и хеликоптери, охраняват форума, който е закрит за обществеността и пресата.
Малка група репортери, основно от т. нар. алтернативни медии, опитват да отразят събитието и да публикуват кадри с пристигащите участници.

"Миналата година срещата на Билдербергите се проведе в Гърция, в курорт южно от Атина. Гръцките министри на финансите, на външните работи и шефът на националната гръцка банка също присъстваха. Няколко месеца по-късно Гърция почти обяви банкрут, а Атина за малко да бъде изгорена от протестиращите тълпи. Така, че добър късмет, Мадрид", шегува се кореспондентът на "The Guardian" Чарли Скелтън.

"Тези кукловоди създадоха и разбиха кариерата на Маргарет Тачър, предизвикаха свалянето на Слободан Милошевич и тази година планират да… бомбардират Иран. Това е голяма история, не мислите ли? И въпреки това никой не я приема сериозно", пише лондонският The telegraph. Водещите световни медии до преди няколко години не отделяха нито ред за срещите на Билдербергите, допълва изданието.

Почти винаги срещите на елитната група са съпътствани от протести на антиглобалисти, много от които в последствие се озовават в ареста.

Станете почитател на Класа