След 2% ръст на пенсиите, дойдоха сметките за парно – 30% нагоре…

Както и се очакваше, софиянци пропищяха от първите сметки за парно. Ето мненията на няколко души във Фейсбук от тази сутрин:

 

“Цветанка Цанева: Какви Новогодишни честитки ни е изпратила Топлофикация София….? С една дума УЖАС!!!”

 

“Цветанка Цанева: Спрямо ноември 2016г. увеличението е 29,40%. “Благодаря” на КЕВР.”

 

 

“Надежда Недялкова: ИДИОТИ, АМАН ОТ ПЕЧАЛБАРИ!!!”

 

“Dimo Padalski: При мен е 34 %”

 

“Иван Бонев: изроди! За апартамент в ремонт има 60 лв сметка и при това с месечно отчитане от Нелбо! Ама заради спящия малоумен народ, всички го ядем”


Няколко пъти в последните седмици, нашето издание предупреди какво предстои, докато кой ли не ни обвиняваше в разпространяване на фалшиви новини.

 

Но новините бяха съвсем истински. КЕВР два пъти тайно повиши цената на парното – през лятото, когато не можеше да се усети. И никой не протестира. Винаги така го правят.

 

Сега идва резултатът. Действително общото увеличение е около 30%. Тази цена е с толкова по-висока от цената преди години, когато при същите борсови цени на природния газ, парното беше по-евтино. Затова и омбудсманът Мая Манолова възропта, но не постигна нищо.

 

Иван Иванов – шефът на КЕВР вече се оформя като най-добрия служител на корпорации и монополи, удърдно източващи населението. Наскоро бе вдигната и цената на водата – отново без ясни обяснения.

 

Докато цените на водата и парното се вдигат с по 30%, вицепремиерът Валери Симеонов уреди вдигане на пенсиите с 2%, и то чак от средата на другата година…

Станете почитател на Класа