Илиян Тодоров вече е издирван и от "Интерпол"

"Интерпол" вече издирва Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за убийството пред дискотека "Соло" през 2009 година. В досието на младежа в страницата на "Интерпол" е отбелязано, че Тодоров е издирван, за да излежи присъда по обвинения за убийство и тежка телесна повреда. Снимката на 27-годишния Иван Тодоров е една от 270-те на сайта на службата, които се издирват с червена бюлетина.

Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство при дискотека "Соло" Илиян Тодоров публикува вчера в Youtube две видеа, заснети от охранителните камери на Съдебната палата в нощта на убийствата.

"На този запис се вижда боят при доскотека Соло, как се качвам в такси и как боят продължава след като съм тръгнал. Никъде не е заснето да вадя нож и да го използвам", е написал Тодоров в коментара под второто видео.

Под другото видео Илиян Тодоров, който е в неизвестност, пише:

На този запис се вижда как свидетелят Сирет, прегърната от Мария през цялото време е с гръб към случващото се и не би могла да види каквото и да е. В същото време тя дава показания, че е видяла проблясъци приличащи на острие. Интересно как е успяла да ги види...".

По-късно стана ясно, че Тодоров е изпратил и имейл до правосъдния министър Зинаида Златанова, в който коментира нейно изказване преди време, че случаят "Соло" най-вероятно ще влезе като негатив в годишния доклад на Европейската комисия за България.

В писмото пише:

"Позволявам си да кача във виртуалната среда пълният запис от камерите, заснели убийството пред дискотека „Соло”, с надеждата че някои магистрат притежаващ професионален морал, чест и достойнство ще съумее да обясни на обществото ни причината за осъждането на невинен и ще внесе яснота на какво се базира съдебното решение и от кой момент в записа е видно кой е физическият извършител на деянието. Къде се съдържат неуспоримите доказателства или в България съдим по хипотези?

В заключение бих искал да споделя с Вас дълбокото си усещане, че не е важно дали този или друг сходен случай ще влезе като негатив в евродокладите, а позорът в българското правораздаване.”

Тодоров бе осъден и е с влязла в сила присъда доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло". След близо тригодишна съдебна сага на 4 декември Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата и той трябваше да влезе в затвора за изтърпяване на наказанието, но изчезна.

В началото на декември той публикува видеоклип, в който твърди, че е невинен, а физическият убиец е на свобода.

Окръжна прокуратура - Пловдив е първоначално го обяви за общодържавно издирване, а в последствие на 14 декември издаде и европейска заповед за арест.

Станете почитател на Класа