Уволнения по списък

СДС призова вчера премиера Бойко Борисов да уволни чиновниците на БСП и ДПС, за да тръгне работата по еврофондовете. Според сините въпросните държавни служители пречели на по-бързото усвояване на парите от Брюксел.
Преди месец десните партньори на ГЕРБ пак поискаха разчистване в администрацията и заявиха, че разполагат със списъци, за да бъде улеснен премиерът в избора си кого да остави и кого - не. Тогава не стигнаха до разбиране от негова страна. Днес обаче се канят да бъдат по-упорити.
Подобни призиви са малко странни. В държавната администрация е забранено да се членува в партии. Така че как ще докажат кой е човек на БСП и кой на ДПС освен по слухове? Освен това атестациите на работата на държавните служители не се правят на „Раковски“ 134, а във ведомствата, където работят съответните чиновници. И само компетентните органи могат да кажат кой как си върши работата. Ако тези правила не се съблюдават, всичко останало прилича на разчистване на терена – изхвърляме чиновниците на БСП и на ДПС от богатата ясла на двойни заплати и бонуси и настаняваме на нейно място чиновниците на СДС. Само че кой ще даде гаранции, че след подобно действие усвояването на европарите ще тръгне, защото сините чиновници са по-компетентни?

Станете почитател на Класа