Изправяне на крив свят

Изправяне на крив свят
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.06.2024
  • Share:

Ако срещнете човек, на когото целият свят му е крив, не мислете, че е заради резултатите от изборите. Не обвинявайте жегите! Просто може би е прекалил с…

 

 

 

Сещате ли се с какво? Не, не е това – “Газираните напитки провокират депресия” – твърди “ГАЛЕРИЯ”. В топлото хората наблягат на разни газирани, а това според американско изследване, “в което са участвали над четвърт милион души”, причинявало депресия.

Бирата не е спомената – така че карайте спокойно!

А ако срещнете човек, на когото светът не само че не му е крив, а направо розов – не си мислете, че е спрял безалкохолните! По-скоро е заради резултатите от изборите. Но не тези, за които си помислихте, а за другите – “Божков и Радостин Василев минават на държавна издръжка” – изчислил е “БЪЛГАРИЯ ДНЕС”. Ами – минали са заветния един процент, полага им се! Милионерът – по-скромно – с около 200 000 годишно, любителят на скришни записи – с почти половин милион!

Честито, избиратели!

Но изборите минаха и заминаха, и на нас вече ни се заминава към морето. БДЖ-то ни купи нови вагони втора ръка, но ние не сме придирчиви – и без това, както пише в “ТЕЛЕГРАФ”, към морето това лято “Ретро локомотиви теглят новите вагони”. Оказало се, че новите локомотиви, носещи гордите имена на царе и ханове, не стават. “Пречката е, че в Германия стандартът на елзахранване в пътническите композиции е 1000 волта (…) У нас обаче стандартът на елзахранване е 1500 волта и така мощните локомотиви “Сименс” стават неприложими…”

И поради това малко недоглеждане на сключилите сделката за 30 милиона “лъскавите немски вагони се теглят от 50-годишни еллокомотиви “Шкода”…

Но с шкода или без – морето не е локва да пресъхне, ще ни поизчака! А там родните красавици ще покажат каквото Бог и медицината са им дали – “Николета показа ренесансов бюст” – държи ни информирани “БЪЛГАРИЯ ДНЕС”. Текстчето към снимките цвърчи от интелигентност – на въпросния бюст “може да завиди всеки ренесансов автор начело с Рубенс…” Не звучи много ласкателно за собственичката на бюста – Рубенсовите красавици са с малко наднормено тегло според днешните разбирания. Може би някой е направил забележка на автора, затова в следващия брой темата е по-общодостъпна – “Бившата на Благо с нови цици”.

Така пиши, да те разбира народът! Какви са тия ренесанси по никое време! Хората искат всичко да им се казва в прав текст! И да им се обяснява за какво става дума – както в антрефилето, завършващо с обяснението “Рядко виждаме сериозния Любо да се гъбарка с нас, но това не значи, че той е без чувство за хумор”. Чувството за хумор е наистина тънко – колкото показалец. Защото става дума за това, че “Любо Чука през дюкяна си вади пръста!”. Има и снимка, на която се вижда колко е тънко въпросното чувство за хумор.

Но да оставим случващото се в България днес, по света стават къде-къде по-странни неща – “Киану Рийвс яде салата с българка” – уверява ни “24 ЧАСА”. Бяхме чували за салати със сирене, с маслинки, със скариди, но с българка – това вече е малко прекалено!

Но и ние не им оставаме длъжни на чужденците – седмица по-късно часовият всекидневник забелязва “Българин опасно близо до Дженифър Лопес в Санта Моника”! Бизнесменът, за когото става въпрос, не е изял Дженифър Лопес със салатата си, но поне е ял на съседна маса.

Ако и след това велико събитие все още не сте излезли от депресията, опитайте втория съвет на всезнаещия “ГАЛЕРИЯ”: “Джин с тоник и сезонът е открит”!

Ето как да неутрализираме вредното действие на газираните безалкохолни – малко джинец в тоника (или обратното) и животът отново ще ви се види розов, сякаш сте минали единия процент на изборите!

 

 

 

 

Станете почитател на Класа