Поход срещу пропагандата

Поход срещу пропагандата
  • Written by:  Иван Стамболов
  • Date:  
    22.06.2024
  • Share:

Днес е Задушница – Бог да прости починалите! Утре е Петдесетница – рожденият ден на Църквата, която тази година става на 1991 години. Вдругиден е Свети Дух. В рамките на тази забележителна поредица гейовете и джендърите решиха да разположат и своето централно годишно събитие, така че в събота, навръх Черешова задушница ще има и прайд.

 

 

 

Когато сатаната реши да се погаври с безпросветните човеци, той им се разкрива в цялата си откровеност. Денница беше пръв ангел, най-прекрасното Божие творение, но именно тази прекрасност го съблазни и той изпадна в най-страшният грях – гордостта. От гордостта произлизат всички останали грехове. Казват, че когато иска да погуби някого и да похити душата му, сатаната действа с лукавство – оттегля от човека всичките си изкушения и човекът започна да се чувства праведен и безгрешен. Казва си: постигнах святост! И пада в греха на гордостта. На сатаната друго не му трябва, това е целта му – да оскверни човека със собствения си грях (гордостта), да го повлече със себе си, както повлече и ангелите, които поради това се превърнаха в демони. Както всички знаете, модерната дума „прайд“ е английска и означава гордост. Сякаш сатаната лично се е подписал под делото си.

 

Иначе прайдът мами с обещания за веселби. Тази година то, както с гордост съобщава едноименният сайт, „ще посреща Ирина Флорин, украински талант и рок банда“. Между другото, по някаква причина Ирина Флорин ми е приятелка във фейсбук, но това вече няма да е така ­– и бездруго ме притискат да си ограничавам „приятелите“, които гонят лимита. Да си другарува с някой по-арт и по-разкрепостен от мен.

От другата страна също ще има VIP подкрепа. Достатъчно е да споменем Кубрат Пулев. Забравих да кажа коя е другата страна. Другата страна е „Голямото шествие за семейството“. Срам ме е да призная, но едва сега научих, че то не е „Поход за семейството“.

 

Оказва се, че това са две организации, нещо като двата синода в началото на 90-те – едната алтернативна на другата. Добре че и прайдовете не са два, защото тогава съвсем щяхме да се объркаме. Срамота е, защото идеята е една – издигане на глас в защита на човечността и нормалността. Този глас е един и което е по-важно – едни и същи са хората, които биха отишли както на едното, така и на другото (алтернативното) шествие. Слава Богу, двете не са в един ден, така че на площада ще излязат всички. Стига по този въпрос. Да вземат да се оправят помежду си, защото проблемът е сериозен.

 

Походът за семейството (оттук нататък ще говоря за него в единствено число, сякаш е един, независимо от това на коя точно от двете организации принадлежи тази формулировка, защото, както казах, хората, които излизат, са едни и същи) е реакция срещу натрапчивия прайд. Ако го нямаше прайда нямаше да го има и похода, защото е нелепо да вдигаш шум за нещо толкова естествено и нормално, каквото е семейството. То е все едно да се съберем група гневни граждани и да излезем с плакати: „Вижте ни: ние имаме уши“. Но сигурно бихме излезли, ако се появяха отнякъде извратеняци, които са си отрязали ушите и ни казват колко хубаво е това, и ни се смеят какви будали сме и колко сме ретроградни, задето самите ние имаме.

 

Нека никой не се заблуждава, че прайдът е нещо спонтанно. Той е надлежно организиран и щедро финансиран. През миналата година се е провел в 101 страни, както сочи собственият му сайт. Такава организация е сериозна работа. А и като гледам местните власти с какво нежелание прекланят главица и с какво лицемерие се правят на много напредничави и подкрепящи, още повече се убеждавам, че заговорът е голям.

 

Поход срещу пропагандата

 

Прайдът е част от масирана глобална пропаганда. Както френският философ Жак Елюл пише във фундаменталната си едноименна книга, пропагандата не е никаква пропаганда, ако не е тотална. Прайдът е само част от нея, повод да се говори и да се произвеждат снимки и видеоматериали. Освен това се правят и филми – ето, тази година ще има София прайд филм фест, на който ще се представи лента, разказваща за любовта между млад българин (помак?) и млад циганин нейде из Родопите. Почти сигурен съм, че филмът е рядко некадърен, но не мога да се изказвам, защото не съм го гледал, а няма и да го гледам.

 

Но за поръчковите статии мога да се изказвам, защото са толкова много, че някои от тях ги чета. Няма да ги споменавам, не за друго, ами сега не ми се търсят. Няма да споменавам и медиите в които излизат – вие се досещате и знаете на чия издръжка са. Много са некадърни и същевременно са много нахални. Кръстоска между посредственост и наглост.

 

Важно място в тоталната пропаганда, разбира се, заемат и т. нар. „тинктанкове“ – те създават съдържанието, поводите медиите да пишат. На 13 юни в четвъртък на нарочен бизнес форум Институтът за пазарна икономика би тревога: Хомофобията и дискриминацията на общността на хомосексуални и транссексуалните хора (ЛГБТИ) в България е причинила загуби между 2.4 и 4.9 млрд. долара на икономиката на страната през 2023 г. Бизнес (!) форумът е организиран от някаква фондация GLAS, за която научаваме от сайта ѝ, че „цели да допринесе за позитивна промяна в живота на лесбийки, гей мъже, бисексуални и транссексуалните хора в България“, тоест тази фондация плаща или чрез тази фондация плащат.

 

Докладът на ИПИ кара косите ни да настръхнат, разказвайки как заради пустата му хомофобия през миналата година сме можели да имаме по хиляда долара БВП на човек повече, ама не сме имали. И как БВП може да е с до 5% по-голям, ако не дискриминираме LGBTQIA2S+ хората (дано да ползвам актуалната абревиатура, че тя расте ежедневно) и ако не ги държи в неравноправно положение. Ама кажете ми, моля ви се, как е ощетено равноправието на LGBTQIA2S+ хората! Къде за тях да разписани някакви различни права. И ми кажете, моля ви се, чували ли сте някога, някъде и от някого при постъпване на работа някой да е бил питан каква е сексуалната му ориентация!

По някаква причина (срам, неудобство?) анализът е изчезнал от сайта на ИПИ, но пък си стои на сайта на фондацията. Стои си и в почти всички медии. И забележете: няма абсолютно никакво значение дали данните в доклада са верни и дали са такива щетите за икономиката от потискането на LGBTQIA2S+ хората. Защото и да беше вярно, тази кампания с нищо нямаше да го промени, нейните цели са съвсем други.

 

Понякога си мисля, че тази истерична хомо пропаганда има за цел да ограничи раждаемостта, а оттам и числеността на човечеството. И в това има някакъв резон, защото все повече стават хората, които не създават, а само потребяват. По демографски причини и поради спецификата на солидарната пенсионна система един работещ изхранва все повече на брой пенсионери. Към това може да добавим и тежестите на социалното подпомагане – цели етноси живеят на социални помощи, а няма да се учудя ако се окаже, че всеки трети българин е инвалид и получава пари за това.

 

От една страна да има много хора на планетата е добре, защото това са потребители, пазари, които движат икономиката. От друга стана обаче се оказва, че преобладаващата част от човечеството е бедна до мизерия и това не са никакви потребители. От тази гледна точка ограничаването на популацията може би наистина е разумно, още повече че големи безпросветни и гладни маси са склонни да се бунтуват и причиняват с това главоболия на властите.

Обаче насърчаването на сексуалните извращения и еднополовите бракове, абортите и контрацепцията, не ефектира (великолепна дума!) върху склонните да се бунтуват гладни и безпросветни маси, а върху представителите на бившата християнска цивилизация, които всъщност са най-активните потребители и поради природата си носят ценни качества като държавотворчество, инженерна и техническа мисъл, творческа иновативност – накратко това са хората, които теглят човечеството напред или поне в онази посока, в която то е решило, че трябва да се движи. Защо искат точно тях да ги затрият, притъпявайки инстинктите им, правейки ги неконкурентоспособни и в крайна сметка тласкайки ги към това да не се размножават и да не отглеждат деца? Това, дами и господа, моят светъл ум не може да го проумее!

 

Най-адекватният отговор на пропагандата е нещо като походът за семейството. Отговорът не може да бъде друга пропаганда с медии, тинктанкове и фондации, не и в рамките на една и съща държава, защото обикновено пропагандата е държавно дело. Затова нека всячески подкрепяме похода за семейството, дори и да имаме забележки по някои точки. Нека подкрепяме всичко, което пази нормалността и поддържа жив здравия разум. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

Станете почитател на Класа