Водете си записки!

Водете си записки!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.06.2024
  • Share:

Стар войнишки виц е за старшината, който наредил на редниците: „Който е глупав и не помни, да си записва като мен!“

 

 

Хубаво е наистина човек да си записва обещанията преди изборите, а още по-лесно е да разрови старите вестници – там всичко си го има черно на бяло. Дори за удобство човек може да си изреже дописката и да си я запази за по-късни дни!

Когато, например, ще може да прочете в платените предизборни публикации в „24 ЧАСА“: „Борисов: При добър резултат за ГЕРБ ще има „Струма“, „Хемус“, нула миграция и борба с престъпността“.

А какъв според лидера на ГЕРБ би бил добрият резултат? Ето какъв – „Първи ГЕРБ с 10 %, иначе не ме търсете“… Ами обещанието? Ние може и да го забравим, но г-н Борисов – никога! „Но кино в Добрич ще направим“!

Две магистрали плюс кино в Добрич – малко ли е? Никак, но обещанията продължават: „Култов Борисов! Шокира всички от родопско село“ – тръпне „СТАНДАРТ“. Какво може да се обещае на хората на село? Магистралите не ги вълнуват чак толкова, кино ще им дойде малко отгоре, хората се оплакват, че при тях никой не идва. Ето го и обещанието – „Пътя до джамията ще го направим със сигурност (…) Всичко направихме, а се чудят защо сме първи. Ние всичко направихме. Те само приказват, че моделът Борисов бил да се хвърлят пари от багажника на джипката.“

Тук дописникът с разтреперана десница записва: „Ние не те обичаме, ние те обожаваме. Ти не си политик, ти си държавник и човек, който мисли за народа“, казаха местните.

 

9

 

Те си записват....

 

Е, мили хора от село Магерово, запомнете – обещал ви е път! А ако поради заетост забрави, вече можете и да го потърсите – партията му изпълни задачата и поведе с десетина процента пред вторите!

А междувременно, покрай изборните вълнения, според „ТЕЛЕГРАФ“ някои „Ще се гушат с пачки“! Не, не става въпрос за онова, за което си помислихте – обещават „25 лева за безгрешен протокол“. Май не бяхме виждали пачка с 25 лева – надяваме се някой от изтормозените членове на избирателни секции да види това чудо.

Пачката се завръща като основен аксесоар и в изкуството – „Емилия развя пачки“ – отбелязва културното събитие „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. Става дума за нов клип, в който „певицата държи като ветрило пред лицето си тлъста пачка пари, а самата тя е седнала на златен диван.“ Според компетентния коментар това било ретро стилистика, целяща да привлече публика от широк възрастов диапазон – от онези, които с носталгия си спомнят мутренските времена, до тези, които мечтаят за тяхното връщане. А дълбокият подтекст на ретро клипа бил, че „времената, когато по изпълнителите са били хвърляни пари, а не както през последните години, салфетки, се завръщат“.

Това завръщане, разбира се, не бива по никакъв начин да се свързва с изборите – става дума за изкуство, моля ви се!

И за наука става дума в пресата, не само за избори и пачки – „Сонда проби тъмната страна на Луната“ – тържествено обявява новото научно постижение „ТРУД“.

Сещаме се за немия филм на Жорж Мелиес, в който изстреляният от огромно оръдиу снаряд с хора на борда улучи Луната точно в окото и я окьорави, ето че филмът е бил пророчески – Луната вече си има дупка на обратната страна!

А ние с негласуването си миналата неделя направихме на морето дупка.

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа