Недоумение

Недоумение
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.06.2024
  • Share:

Бойко Станкушев, АКФ:
"Недоумявам как може представители на европейските страни, които системно и във всичките си официални доклади критикуват България за корупция, да се срещат с персона, която е в основата на най-грандиозната корупция в България".

Коментарът е по повод новината за проведена на 9-ти май среща между посланици на страните членки на ЕС и делегация на Движението за права и свободи (ДПС), водена от председателя г-н Делян Пеевски. Срещата е проведена в рамките на белгийското председателство на Европейския съвет.
"Аз не разбирам как един посланик, който на мен пет пъти ми е казвал, че трябва да се преодолява корупцията, споменавайки поименно господин Пеевски, след това ще отиде да се срещне с него, което на практика е легитимиране на неговата политическа позиция и на всичко, което е правил досега", допълва Бойко Станкушев.
От влизането на България в Европейския съюз страната постоянно е критикувана заради високите нива на корупция.
През 2023 г. Докладът на Европейската комисия за върховенството на правото в ЕС напомни за продължаващата липса на присъди за корупция, политическа намеса в съдебната власт и проблемите, с които се сблъскват българските медии.
Делян Пеевски е санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания.

Станете почитател на Класа