Богомил Бонев: Тагарев може да ни умори от смях - БТР-те не можели да се движат през сняг...

Богомил Бонев: Тагарев може да ни умори от смях - БТР-те не можели да се движат през сняг...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.12.2023
  • Share:

"Машините не ставали за фронта. Трябвало преди това някой (Фандъкова сигурно) да разчисти", коментира още бившият министър на вътрешните работи

 

 

 

Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев открито се подигра на настоящия министър на отбраната Тодор Тагарев заради изказването му, че БТР-те, които даваме на Украйна, не можели да се движат, без да е разчистен снегът пред тях.

Ето какво написа Бонев във Фейсбук:

Тагарев може да ни умори от смях. БТР-ите, които харизваме на Украйна, не ставали за фронта и не можели да се движат през сняг. Трябвало преди това някой (Фандъкова сигурно) да разчисти.

Този дали някога е виждал тази руска машина как се задвижва и как върви като всъдеход?

Припомняме, че вчера Тодор Тагарев заяви пред журналисти в парламента по повод ветото на президента Радев:

„Тези машини са дадени на създадените Вътрешни войски от 80-те години и не са използвани от жандармерията. За МВР те категорично са с отпаднала необходимост. Това не са машини, с които могат ( бел.ред. украинската армия ) да тръгнат в атака, но в определени условия си вършат работата. Това са колесни машини и не могат да бъдат използвани при сняг, първо трябва да минат снегорини, за да разчистят. За охрана на границата трябва високо проходима техника“, обясни министърът.

 

Станете почитател на Класа