Крушението на племенниците – вчера на Мицотакис, утре – на Пешо Танкиста

Крушението на племенниците – вчера на Мицотакис, утре – на Пешо Танкиста
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.10.2023
  • Share:

Докато родната интернет-общност почитатели на химическото пръскане от самолети е заета да бистри корените на Израелско-Палестинския конфликт от Резолюция 181 на ООН насам, проспахме едно важно събитие току до границата ни. В неделя в Гърция имаше втори тур на местните избори и дясната, управляваща „Нова демокрация“ изяде един голям, мазен и крив... гирос. А най-зле беше в Атина, където с повече от 56% от гласовете кмет стана комуноидът Харис Дукас от ПАСОК.

 

 

Нямаше да го правя на въпрос, ако десният кандидат, 45-годишният кльощав соев веган Костас Бакоянис, не беше племенник на премиера Кириакос Мицотакис. Ако ви прилича на някой тукашен Ай Ти гений и осигурител на работни места за хемороидните задници на дузина тлъсти програмисти, то е сигурно защото не си спомняте Пешо Танкиста, или Пешо Водката. Очилатият специалист по международни отношения от Урбабинци, който нямаше завършен 8 клас Петър Младенов обаче отдавна е умрял и за разлика от Мицотакис, няма да бере срама на племенника си Васко. Жалко.

А какво се случи у комшиите? Ами цялата опозиция се събра, за да го набие на консерваторите и ги смаза, като спечели трите най-големи общини в страната. А кметове на Атина и Солун са социалисти. Ще питате какво показваха социологичексите проучания преди вота? Абсолютна хегемония на „Нова демокрация“, естествено. Точно както днес четем за сигурния балотаж между ВаДСил Терзиев и Антон Хекимян с огромна преднина за домораслия Бил Гейтс. Обаче този мач вече сме го играли.

Беше студената есен на 2001-а година, когато на 5 ноември Би Ти Ви предаде директно предизборния дебат между президента Петър Стоянов и наглия милиционер Богомил Бонев. Аутсайдерът Гоце Първанов в последния момент не се появяви. Добре обмислена тактика – бившият „син“ министър да напада настоящия „син“ президент, точно както отрочето на Държавна сигурност се джавка с марионетката от ГЕРБ. Веднага след този дебат агенция „Алфа рисърч“ осъществява социологически сондаж сред зрителите и обявява следните резултати: Петър Стоянов води с 36 % пред Богомил Бонев, който е с 24 %. Гоце го няма в картинката.

И какво се случи, за да се обърне вотът в последния момент? Точно каквото стана в Гърция в неделя – всеки за себе си, всички срещу Петър Стоянов. Костов го отсвири заради еманципацията му като естествен лидер на дясното, Екатерина Михайлова публично се отрече от него, Симеон II му подля вода по руска команда, ДПС игра хитър пас и си издигна свой кандидат. И Стоянов остана сам и обречен.

Точно както тогава синият вот беше разкъсан отвътре, за да открие на Гоце от Сирищник пътя към „Дондуков“, така ще се случи и с кметските избори в София. Генетичният разведчик Васил Терзиев разцепи изцяло гласовете на дясното, а Хекимян е залъгалка за телевизионни изяви като Боги Бонев. В крайна сметка последен ще се смее някой абсолютен маргинал, вероятно прецъфтялата, но хващаща окото русоидка кака Ванче. Жалко, ще е падение и гавра с жълтопаветна София, каквото и Фандъкова не беше. Обаче напълно си я заслужаваме.

 

 

Евгени Чертовенски

Станете почитател на Класа