Голямата картина: Поп, шпиони и трактори излезли на една сцена

Голямата картина: Поп, шпиони и трактори излезли на една сцена
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.09.2023
  • Share:

Тракторите дойдоха, но не стигнаха до центъра на София, както се заканваха. Земеделските производители се разбраха с правителството за милиони субсидии от държавата и се оттеглиха.

 

 

Искате ли да знаете как започна, как приключи и какво постигна този протест? Имаме отговорите на най-важните въпроси.

Един руски свещеник беше изгонен от България. Какво толкова може да прави един свещеник в руската църква в София, за да се стигне до експулсирането му? Много неща. Да се занимава с разузнаване, да разединява България на църковна почва и да влияе на отношенията с църквата в Северна Македония. Ето какво трябва да знаете за архимандрит Васиан.

Напрежение има и в редиците на коалицията "Продължаваме промяната"-"Демократична България". Те се явяват заедно и на местните избори. Какво ще донесе това за коалицията? Там "Продължаваме промяната" доминира осезаемо. Манол Пейков каза защо в новия сезон на Студио България с Генка Шикерова. Некоалиционният партньор на ПП-ДБ в "сглобката" на правителството още не казва кой е човекът, който ще се конкурира с партньорите им за София. БСП пък вече казаха, че тяхната кандидатка е Ваня Григорова. Коя е тя?

Един СМС може да предпази хората от смърт в случай на бедствие. В България обаче това не се случва. Защо никой в Царево не получи СМС за опасността от наводнението? Местните власти в Царево казаха, че само дъждът е причината за бедствието. Четирима души обаче загинаха заради мост, по който трябваше да се спасят. Какво ги уби? Ето какво открихме.

Десетки загинаха в Нагорни Карабах. Там живеят етнически арменци, но регионът е част от Азербайджан. Москва се явява умиротворител. Армения обаче не я вижда като такъв. Обръща ли се Армения към Запада?

 

Путин е на съд в "Хага"

Истински истории на украински бежанци и реални реплики на Кремъл са в основата на пиесата "Хага". Путин е изправен на съд. Обвинител в малко момиченце, загубило близките си във войната. Това се случва на сцената на Народния театър. Ако имате само 5 минути, отделете ги за това видео.

Нели Делчева

Станете почитател на Класа