Една минута мълчание в памет на съвестта

Една минута мълчание в памет на съвестта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.09.2023
  • Share:

Алексей Петров контролира машините за изборите. Алексей Петров може да манипулира изборите. Алексей Петров е държавата-мафия-мащеха, която ние героизираме, докато ни бие през ръцете, ако не сме послушни.

Алексей Петров заплашва Станислав Цанов, заради хрумката му да направи тест на машините. Алексей Петров следи телефона на Станислав Цанов.

Това е, което някой от нас днес не знаят, други се правят, че не знаят, трети – не искат да знаят. Защото така е удобно. Днес цензурата не забранява, тя просто те оставя да викаш сам на площада, докато всички са се прибрали по къщите да мишкуват и да танцуват на весела музика, поръчана от властта, за да ги разсее от викащите луди по площадите. Викащите луди по площадите никога не са много на брой едновременно. Често е само един по едно време и на едно място. Задачата на властта е лесна.

Колко хора ще се направят, че видеото на Станислав Цанов не трябва да е най-голямата новина за тази година? Всички. Но все пак ето и основните претенденти за приза най-лицемерен общественик.

1.Т.нар. либерали, които преглътнаха погнусата си и споделиха постовете на Цанов за Дебора от Стара Загора, понеже са загрижени граждани, да не мислите, че заради някакви политики, не, абсурд, сега като че ли ще останат в мълчание. Чувството им за справедливост ще е заглушено от падането на есенните листа, което би трябвало да е новина, а не някакъв си Алексей с някакви си машини, който заплашвал някакъв си Станислав. В тази категория попадат: журналисти, представители на гражданското общество и будната съвест, интелектуалци с чувство за хумор, които иначе са фенове на друга инфлуенсърка, чийто баща бил шеф на София Булгартабак и човек на онзи-#КОЙто-не-бива-да-се-споменава.
Днес хората със съвест могат да избират дали да гледат политическия компас на Гешев или видеото на Цанов за Алексей Петров. Два свята, единият е излишен.
Популярна журналистка, по-известна като курва на Бойко, беше написала коментар под публикация на същата инфлуенсърка за Дебора, с въпроса: Кой е Станислав Цанов и защо е толкова важен? Същата беше сред първите, които раздаваха съвети на друг инфлуенсър от новите либерални пионери – Любо Жечев, скоро след като той даде всичко от себе си да стане известен на гърба на Станислав Цанов. Та година-две по-късно, тя се осъзнава и задава колосалния въпрос, на който вероятно и след видеото за Алексей няма да може да формулира отговор.
2.Т.нар. консерватори. На пръв поглед са консерватори, но нека не забравяме, че те също са курви на Бойко. Майстори на двойния стандарт не по-малко. Те се делят на две групи: по-умните от тях сега казват „браво“ на Цанов, но тихичко, без много шум, понеже идат избори и трябва да се гласува за Възраждане. По-първичните също измъмрят „браво“, за да влязат в хора, поддържащ хартиените бюлетини и да върнат Бойко на бял кон.
Борбата по лицемерие е безмилостно жестока.
Станислав Цанов няма нужда от тия ръкопляскания и не си залага гъза за фалшивите потупвания по рамото.  Всяко залагане на гъза от такъв мащаб трябва рано или късно да доведе до някаква революция.
Всички говорят колко милеят за страната и как не искат гражданска война. Същите всички няма да направят от казуса Алексей-Станислав новина. Защото разделението в обществото е между едни политически фенове и други политически фенове. А трябваше да бъде хората срещу властта.
Затова аз лично бих препоръчала на младежите, с които общувам, да станат „етични хакери“, за да можем да заличим държавните структури и всички политици и да почнем отначало. Някой иска ли да почнем отначало? 
Тоя народ никога няма да се вдигне, за да защити човешкото си достойнство, но е готов веднага да скочи, за да обслужи властта, тъй както Joy Division нацитата.
Все пак е добре властта и нейните фенове да знаят, че иде ново време и щом 22-годишно хакерче и 37-годишния Цанов могат да я разтревожат, значи ще доживеем светлото бъдеще, в което децата ще изравнят със земята всички гадове, понеже знаят как да се самомобилизират и да си служат с новите технологии.
В една утопична България сега народът щеше да е по улиците с камъни и дърве. И да не им гласува. И да не се примири. 
Докато чакаме децата, които няма да мечтаят за пари, власт и „честта“ да са курви на Бойко, може поне да започнем с каквото ни е по силите – да направим така, че това видео да го гледат всички и темите в него да бъдат новина не за 3 дни, а до момента, в който ще узреем за някаква съпротива. Рано ни е още де. Малодушието трудно се бори. 
Революцията пак се отлага.

 

 

Станете почитател на Класа