Задължителност на скандала

Задължителност на скандала
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.08.2023
  • Share:

 

През няколко дни върху ни се изсипва нов скандал, за който ТРЯБВА да сме възмутени и ТРЯБВА да се заявим на чия страна сме? 

 

 

Нова тема, за която да се караме във Фейсбук и да си дерем очите. То не бяха национални празници, референдуми, еврота, пилони, паметници, агитки лумпени, Силвестър Ганевци, нарязани Дебори, пияни княгини, убити трактори, починали Петьо Еврота, отнети коли...

Не дай Боже, някой да каже нещо леко критично за закона за домашното насилие, да речем, и хоп – веднага става насилник, патрЕот, Ганя и т.н. Простак! Как така не плачеш за Дебора, как така смееш да се съмняваш в историята ѝ (въпреки, че дори „Капитал“ писа как показанията по случая силно си противоречат)?! Как така не се възмущаваш на пилона – значи си прост!

А през това време сладко ни управлява коалиция ПП-ДБ заедно с ГЕРБ – партията, на която ПП-ДБ дължат силния си резултат. Но не заради славната им коалиция, пардон, сглобка, а заради яростната „борба с мафията“ на десните, градски, жълтопаветни, умни, красиви, силни и стройни, последният да затвори вратата, ПП-ДБ. Да не забравяме – в сянка управлява и ДПС и всичко минава през друг образ, изградил „чистия имидж“ на ПП и ДБ – заедно и по отделно – Делян Пеевски.

Ето ни, три години по-късно. 

Явно от мафията няма вече и следа, въпреки че представителите ѝ, поне според досегашния всеобщ дневен ред, са все така във властта – и законодателната, и изпълнителната. Чай се пие редовно при Делян Пеевски и няма нужда от съмнение, че последната дума я има той. Затова и сега парламентът се мести в новата сграда – там чаят ще се пие по-тихо и спокойно без купчина журналисти, искащи отговори пред вратата. Как така не се дразниш, че Пеевски отиде при Нургюл – ти си ДПС, ти казват тези дни. Хубаво е да им се каже, че ПП-ДБ са тези, които слушат нарежданията на Пеевски за бленуваната ни нова Конституция и за назначенията по регулаторите.

Явно и от корупцията няма и следа – тази така любима преди година-две думичка на Кирил Петков. Какво стана, да не би я изкорени прегръдката на Борисов? Нима са така чудодейни бойковите ръце?

А къде е бившият вътрешен министър, символ на борбата с ГЕРБ - Бойко Рашков? Та той във всяко свое изказване обещаваше тежко възмездие за адаша му Борисов. Какво стана? Къде е Рашков? Къде е и Ицо Хазарта – флагманът на ПП на последните избори? Защо мълчи, какво не е наред?

Ами няма какво да кажат хората. Темите, а и враговете, им свършиха. Остана им само Паметника на съветската армия и един жалък кандидат-кмет, който ако има роднина НЕСВЪРЗАН с ДС, ще е главоломен успех. А, остана им още нещо – по един Радев и един Костадинов, ама като гледам и те не стигат.

И все пак на фона на цялата тази липса на теми, които да разпалват разделението, има една тройка наглеци от ПП-ДБ, които не спират да веят антимафиотското си знаме със същата арогантност – сякаш само те могат да бъдат срещу корупцията – Лена Бориславова, Ивайло Мирчев и Явор Божанков.
Подозирам, че какъвто и корупционен скандал да излезе за ГЕРБ и ПП-ДБ, те тримата пак ще ни говорят как „моделът ГЕРБ е свършил“ и как „Радев и Костадинов са виновни“. Аха, добре.

Та, следващият път, когато се засилите да пишете ферман за поредния надут фалшиво скандал в социалните мрежи, се сетете на кого му е удобно да сте разделени от повечето хора в обществото - изолирани и ядосани.

На тези, които довчера ни говореха за корупция и мафия, а днес само се чудят как да ограничат властта на президента, само и само за тях да остане повече.

 

 

 

Ясен Боков

Станете почитател на Класа