Previous Next Слугинаж, деградиращ до шутовщина

Previous     Next  Слугинаж, деградиращ до шутовщина
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.07.2023
  • Share:

Изминалите дни разкриха осезаемо деградацията на управлявашите ни както по отношение на уважение към нацията (което те едва ли са имали някога), така и на самоуважение и самокритичност, но дори и на елементарно логическо мислене, което би следвало да определя действията им.

 

 

 

Като се почне с екстремното посещение на Зеленски в София (пазено в тайна дори и от Президента на България), натрапения прием на човека със зелената тениска в президентството ни, и се премине през всички сцени на това фарсово посрещане. Остана само нарочените парламентарни евро-атлантици да бяха развели украинското знаме над Народното събрание (както преди това го направи Софийска Община). Или да бяха пуснали и химна на Украйна, та да се изпънат по стойка „мирно” и да го запеят (ако не го знаят, само да си отварят устата) – това щеше да е истинско потвърждаване на клетвите във вярност към Евро-Атлантизма. И жалка гротеска…

Но пародията не свърши с това посещение – следва „сезон втори” на евро-атлантическия сериал. По повод на изказването на Президента, че управляващите използват темата за Украйна „като спасителен пояс” за да избягват отговора на въпроса защо не си вършат основната работа, Даниел Митов – новото евро-атлантическо лице на Бойко Борисов – отговори на упрека така:

нашите партньори и съюзници в ЕС и НАТО са си направили изводите за този човек”.

Браво – това е аргументът! Значи, важни са изводите на съюзниците, а не неговите собствени!?Ама то си е така – кога ли Даниел Митов е имал собствени изводи? Когато беше министър на външните работи в поредния кабинет Борисов, го бях запитал в ефира на радио-предаването „Събота 150” (на програма „Хоризонт”) каква е разликата между преврата в Йемен от бунтовниците хуси (през 2015-та година) и този в Украйна срещу президента Янукович предходната година, Митов се изплъзна с дипломатичното: „разликата е толкова голяма, че няма какво да я коментираме”. Напротив, г-н екс-министър, от гледна точка на международното право, и двата преврата са еднакво НЕлегитимни! И това би трябвало да го знаете първи Вие в държавата, като външен министър! Само че не би – това не устройваше „нашите партньори и съюзници в ЕС и НАТО”!

А сега другият партиен лидер на управляващата „сглобка” продължи стрелбата с халосни патрони по Президента. Христо Иванов заяви, „че Украйна е жертва на незаконнa, противоправна агресия от страна на Руската федерация”, което „ни изолира от нашите съюзници и цялата логика на международния ред”. Пак „съюзниците” – стига сте им треперели, демократи! Заявете собствена позиция, без да се криете зад тази на „Посолствата”! Искам да попитам г-н Иванов, тръбя ли така усърдно за нарушенията на международното право, когато то се извършваше от САЩ? Например, при откъсването на суверенна територия от Сърбия за формирането на Косово? Или в разпалването на гражданската война в Сирия, още не преминала? Или в заплахата за осъждане на журналиста Джулиан Асанж, носител на наградата „Пулицър”, на над 100 години затвор!? Словоизлиянието на г-н Иванов продължава: „Забраната на агресивната война е в основата на международния ред". Драги ми партиен лидер, Вие да сте чували за неагресивна война? Кой определя коя война е агресивна и коя – не? И ако не е „агресивна” (както, напр., тази на САЩ срещу Югославия през 1999-та, пардон – НЕ война, а военна операция!), то тя „разрешена” ли е?

И „триумфалният” ораторски завършек на г-н Иванов:

Това е недостойна, подла, безотговорна позиция, много вредна за България.”

(Клакьорите да свиркат и тропат 5 минути!) У нас е много практикувано крадецът да вика „Дръжте крадеца!”. Ще ми говори Христо Иванов за подлост! Той, който има наследствена обремененост с тъй нареченото „комунистическо” минало (определение, залепено от такива като него към социалистическата форма на управление, за да се следва американската идеологема от двадесетте години на миналия век за вредата от Комунизма в световен мащаб – успешно служила на САЩ цял век за борба с вътрешните политически противници и чуждестранните неудобни правителства)! Христо Иванов, който беше министър в един от кабинетите на Бойко Борисов, а после се превърна в пръв поборник срещу неговия „корупционен модел”. Той, който завърши пълния кръг на метаморфози и след още един кръгом се прегърна със същия този „корумпиран” Борисов, за да управляват заедно! Пардон – да служат на евро-атлантическите ценности. Това достойна позиция ли е, г-н Иванов!? „Да, ама не!”, както казваше един друг квази-демократ –

Пълна шутовщина е!

 

 

Георги Вълков, д-р инж.

Станете почитател на Класа