В какво обвиниха Тръмп, в какво не обвиниха Борисов

В какво обвиниха Тръмп, в какво не обвиниха Борисов
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.04.2023
  • Share:

Тръмп платил на някаква жена да не раздухва пред изборите, че я употребил някога. Законно било да плати, ама понеже преди избори, значи финансира по нечестен начин кампанията, документна измама – адвокатът му платил на онази, пък Тръмп после платил хонорар на него. И …32 обвинения.

 

 

На Борисов му идват на крака компаньонки в резиденцията, това няма значение. Също е законно. Дали им плаща от чекмеджето – законно е. Даже не помни коя от тях му е правила снимки докато спи и на чекмеджето с пачки и злато. Посочва една, после вика идвали много жени, не помни. Мата Хари внесла пачки и злато да ги снима, и ги изнесла, при това 4-5 пъти. Националната служба за охрана мига невинно – не знаят и те. Големите медии не питат – така е, какво толкова.

Само едно кюлче прави данъчната декларация на Борисов невярна, и имуществената декларация пред Сметната палата. В чекмеджето в различни периоди надничат от половин до 2 млн. евро и от половин до 2 кг злато. Прокуратурата – няма нищо. Данъчните – също. Е няма ли поне да разкрият кой снима министър-председателя докато спи?

 

 

За медиите няма нищо. Замитат под килима, стига са клеветили човека.

Платили приятели на Борисов над 3 млн. евро на мис бикини в Барселона. Той казва, че не ги познава, не ги е виждал с години. Ама няма нищо, какво толкова. И 10 години е пример, не може ли една метреса и дете да си осигури. Да сложи нещо в чекмеджето. Феновете на ЦСКА се подиграват с брата на метресата, викат му шурея, пеят песни за него „Ако вратата беше 30 метрова, Станко Йовчев щеше да е Кантона“.

В Испания смятат за куклата и къщата в Барселона, че има пране на пари. Единият човек на Борисов, финансирал куклата в Барселона, се жени за нея по спешност, щом от испански вестник пращат въпроси на премиера. От тамошната прокуратура пращат материалите в България. Тукашната ги превежда и чете почти година, и …няма нищо.

Хазартен милионер казва, че дал 64 млн. подкупи да му уредят Закона за хазарта да плаща по-малко данъци. Тоест, признава тежко престъпление. Той казва, че го рекетирали. Веднага му друсват 18 други обвинения, но не и това, за което признава.

Борисов го пратил при шефка на комисия в парламента и законът наистина е уреден с една поправка. „Ама ще помагаш“, казва Борисов, пише го и в есемеси. Финансов министър съдейства, и от него има есемеси, за каквито в щатите с удоволствие ще изправят някой министър в съда. Свидетели казват как хазартният бос влизал с пачки при министъра на финансите и излизал без тях. Банкови документи има как е теглил регулярно милиони в брой. Сигурно и видеозаписи се пазят за когато трябва, и за него, и за една Шехеразада, пиарка на Борисов.

Собственик на телевизия подписва обещание, че срещу 20 млн. реклами годишно хазартния бос ще получава „пълен съпорт“ от Комисията по хазарта. Как така, бе? Няма нищо според нашата прокуратура.

Борисов вече не познава Горанов, нито шефката на комисията в парламента, при която е пратил хазартния бос. Няма ги вече в листите на ГЕРБ, там се отръскаха като патка и са бели и добри. И медиите у нас не са като в Щатите, за тях това са жълти новини.

Едър бизнесмен разказва в интервю как е закарал скрит в джипа му банкер да моли помощ от бивш премиер, който продължава да дърпа конците в държавата, да не събарят банката му. Срещата е в гаража на Борисов в Банкя, банкерът му казва, че е дал за него над 220 млн. лева на „хората за връзка“ Сталийски и Пеевски. Борисов казва, че не ги е виждал, те не го поздравяват, а банкерът едно кафе не го е черпил. Свидетелят Гриша Ганчев разказва в телевизионно интервю сцената (виж тук). Няма нищо, това за медиите са празни приказки. За прокуратурата – също няма нищо.

И ни казват – Ама дайте доказателства…

Задържан е човек, изтеглил над 60 млн. в брой от сметки на строителни фирми с обществени поръчки от т. нар. банка на СИК. Прокуратура не ще да се споразумее със задържания, защото от него ще изтече информация къде нагоре са отивали парите.

И още афери – подслушвания, записа за Мишо Бирата (до 15 години затвор по НК за длъжностно лице – премиер нарежда на шеф на митницата да спре проверка на човек, взел кредит от 1,5 млн. от жената с която живее премиерът), назначения, „ти си го избра“ (главния прокурор) и т. н. Не може да се опише всичко. Но нито прокуратура, нито медии се вълнуват от тези неща.

Затова ще четем с подробности в какво обвиняват Тръмп.

 

– –

Бел. ред. – Медии и на Запад, и на Изток призовават читателите си за дарения. Вестници като „Гардиън“ с около 100 хил. тираж на хартия и няколко милиона читатели дневно, в края на всяка статия канят читателите да даряват, за да продължи да изобличава властите. Същото призовава и българският в. „24 часа“ с 15-ина хиляди тираж на хартия и стотина хиляди читатели онлайн, който въобще не се и опитва да изобличава властите, а се пълни с пиар публикации.

 

Станете почитател на Класа