Ще гласувам за новата коалиция. Но къде са природозащитниците?

Ще гласувам за новата коалиция. Но къде са природозащитниците?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.03.2023
  • Share:

Кратко обобщение на впечатленията ми от листите на ПП-ДБ:

 


1. Александър Дунчев, автентичен природозащитник и експерт по опазване на горите, го няма – очаквано, но все така кофти.
2. Борислав Сандов, автентичен природозащитник, първият зелен министър на околната среда и водите, дългогодишен активист с експертиза в областта на защитата на природата, го няма в листите.
3. Тома Белев, автентичен природозащитник, заместник-министър на Боби и квалифициран специалист по опазване на горите и природата в България, също го няма в листите.
4. Албена Симеонова, автентична природозащитничка, досегашен водач на листата на ДБ в Добруджа, също като Боби Сандов една от хората, благодарение на които има мораториум върху опасната и замърсяваща водите технология на фракинг за проучване и добив на шистов газ… е на 10-о място, и я има изобщо в листата благодарение на ПП, а не на ДБ. На нейното първо място е сложен… Ивайло Мирчев, радетел за шистовия газ.
5. Кремена Кунева, впечатляващо точна и дейна депутатка от гражданската листа на ДБ, която направи ужасно много в последния парламент – за детското здравеопазване, срещу домашното насилие и други важни теми (вижте страницата ѝ, има много интересни неща)… също я няма в листите.
Ако се чудите защо ДБ никога не успява да мине някакви определени проценти, недейте веднага да плюете по народа колко е прост и затова не гласува за истинските демократи. Замислете се колко избиратели с демократични възгледи се отдръпват в ей такива моменти.
Лично аз ще гласувам за новата коалиция ПП-ДБ, защото там продължава да има много свестни хора, на които вярвам, че са далеч по-добра алтернатива от разните гербери, депесари, комунисти… изрожденците дори няма да ги коментирам. Но ми е тъжно. Тъжно ми е, че защитата на природата отново е изтикана назад. Тъжно ми е, че и политиците, и голяма част от сънародниците ни не могат да осъзнаят, че източникът на незаконните сечи, замърсяващите въздуха и водите индустрии и другите поводи за природозащитно недоволство е същият като на всичките ни проблеми като държава – корупция, клиентелизъм, мафиоти, които разграбват ресурсите ни.
Дори защитата на природата да не е приоритет №1 на човек, време е да се осъзнае, че политиците природозащитници трябва да бъдат уважавани и подкрепяни, защото се борят за доброто на цялото ни общество.

 

 

Станете почитател на Класа