Днес и утре - решаващи моменти за света...

Днес и утре - решаващи моменти за света...
  • Written by:  Теди Ангелова efir.info
  • Date:  
    05.09.2022
  • Share:

 

Къде се намира България по време на тектоничните процеси?

 

 

Леонид Решетников - генерал-лейтенант в оставка от СВР на Русия коментира в интервю за ефир.инфо глобалния сблъсък и новата си книга, която неотдавна излезе на български език.

 

 

Поговорихме за процесите по създаването на нови нации, за македонизацията, за украинизацията, за корените на конфликта, разразил се на територията на Украйна, за участието на западните страни в него, както и къде във всичко това е България.

 

 

През лятото излезе на български език книгата „В сенките и на светло. Жизненият път на един разузнавач“. Автор е Леонид Решетников – генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване на Русия в оставка, историк.

Той е прекарал значителна част от живота си в България и сред мнозина е известен като голям българофил.

В интервю за ефир.инфо Леонид Петрович разказа както за книгата си, така и за процесите по създаването на нови нации, за македонизацията, за украинизацията, за корените на конфликта, разразил се на територията на Украйна.

Тези теми може да видите в първата част на интервюто:

 

 

Във втората част на интервюто с Леонид Петрович коментирахме още – вероятността за разрастването на конфликта извън територията на Украйна, участието на западните страни в него, както и къде във всичко това е България:

Интервю с ген. Решетников за Украйна, конфликта и новата му книга

 

 

Станете почитател на Класа