Колко е просто да си… прост!

Не че сме подозирали някого от управляващите в компетентност – няма таквоз нещо! Но понякога успяват да ни изненадат още повече. Факт е, че в държавното управление никой от нищо не разбира, дори се съмнявам, че има утвърдена тенденция никога да не се назначават хора на постове, от които разбират нещо и защо са там.

Естествено, за трясък-скандалите, отново са виновни: невярващите в Боку, Путин, Станишев, Орешарски и в отделни случаи – Нинова. Те, така да се каже, спъват възхода на България, защото са оставили наследство от проблеми, а Той – Боку, като един истински супермен, за 10 години успя да оправи всичко – подред и по няколко пъти! След което у народа остана само усещането за омаломощаване и отказ да се противи на агресивната простота.

 

http://pan.bg/gallery/albums/userpics/10010/zx980_795726.jpg

 

Защо ли в наивността си считам, че ако не разбираш какви са проблемите в новата система за ел. винетки и какво се случва, нямаш място като ръководител в АПИ? Да, бе, да! Със сигурност останалите шефове там също нямат и понятие. Интересно е коя фирма е правила софтуера и сайта. И дали не се занимават примерно с автомонтьорски услуги основно. Че какво пречи, бе? Дискриминатори! Защо един автомонтьор да не бъде допуснат да прави софтуер за винетки, как може фризьорка да прави Търговския регистър? Аааа?

На Територията витае усещането за мистичност…

Някой някъде прави нещо, обаче какво ще се получи, как и кога, са въпрос на късмет и изненада. Обикновено неприятна. Но пък има върло желание да се поправят грешките с нови такива! Да кипи безсмислен труд, важното е парите да се приберат!

Явно е много наивно да смятам, че на ръководни и експертни постове трябва да се избират хора, които поне малко да разбират от материята. Но то пък рибата се вмирисва откъм главата. След като човек, разбиращ само от хранене на прасета и Винету, управлява държавата, явно сме страната на неограничените възможности за всеки некадърник!

 

 

Станете почитател на Класа