Людмил Рангелов: МВР просто вдига шум - разследването на убийството на Алексей Петров е в задънена улица

Людмил Рангелов: МВР просто вдига шум - разследването на убийството на Алексей Петров е в задънена улица

„Разследването на убийството на Алексей Петров е в задънена улица. Предполагам, че самите органи на МВР, които извършват тези действия срещу Божков, не са очаквали нищо като резултат, но просто да се вдигне малко шум и да го извадят наяве като обвиняем за 20 престъпления.“

Това заяви в студиото на Euronews PrimeTime адвокат Людмил Рангелов. Според него действията на МВР не са предизвикани от установени от тях обстоятелства, които да налагат подобна неотложност.

Моята информация е, че нито един съдия не се е съгласил да санкционира тези действия предварително.

Според адв. Рангелов зад акцията с претърсванията на имоти на Васил Божков най-вероятно стоят политически причини.

„Изтекла е някаква информация за готвения нов политически проект на Васил Божков и някой се е притеснил“, смята правозащитникът.

Според мен вместо да му причини щета на този проект, сега той го направи публичен и цялата държава и общество знае, че съществува такъв проект.

„МВР каза доста витиевато и мъгливо, че на територията на София се извършват действия относно убийството на Алексей Петров, без да се споменава къде точно и кога“, посочи адв. Рангелов.

„Вдига се шум, а всъщност нищо не се прави – викаш даден гражданин на разпит, но не знаеш какво да го питаш. Оформя се един абсолютно безсмислен протокол и ако обществеността не получи допълнителна конкректна информация остава с впечатлението, че там сигурно има нещо. Не – няма нищо. Ако имаше, Софийската градска прокуратура щеше на брифинг да информира с каква цел, какво и защо се е търсило и дали се е намерило нещо“, каза още той.

По неговите думи бизнесите на Васил Божков и Алексей Петров са били в различни посоки и никъде не са влизали в противоречие или спор за някакъв сектор, в който може да се развива даден бизнес.

Станете почитател на Класа