Бисер Миланов-Петното с обвинение за закана за убийство

Прокуратурата повдигна обвинение на Бисер Миланов-Петното за закана за убийство, стана ясно вчера. Тя е отправена към жена през юли по време на протестите в градинката пред Народната библиотека. В събота прокуратурата ще внесе искане в районния съд Миланов да бъде задържан под стража. Бисер Миланов се разследва и за хулиганство заради нападението над екип на Би Ти Ви.

Миланов беше арестуван по-рано през деня, съобщи Нова ТВ. Заедно с него са задържани и няколко негови сподвижници. 

Миланов е бил задържан по искане на главния прокурор Сотир Цацаров за 24 часа.

Малко по-късно БТА съобщи, че по разпореждане на Цацаров са изискани и всички преписки, свързани с действията на Миланов на територията на цялата страна. Поводът е отправени заплахи към журналисти, за което Софийската районна прокуратура (СРП) е сезирана с оглед извършени хулигански действия от Миланов.

Прокуратурата е изискала за проверка и жалбите на собственичка на имот, живееща в чужбина, чието жилище Миланов обитава. Срещу него се водят и две досъдебни производства за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация, и за закана за убийство.

Петното, познат  като един от най-активните провокатори сред протестиращите, е осъждан седем пъти.

Той влезе в общественото полезрение с предложението си да съдейства на полицията срещу платени протестиращи, а от няколко дни отново е във фокуса на медиите, след като наемодателка се оплака, че къщата й е "превзета" от Петното и още 15-ина души.

Пред Би Ти Ви собственичката на имота Анжелика Шварц разказа, че миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - "Свобода". Комуникацията със собствениците поел Миланов, но след два платени наема заявил, че има финансови трудности. Когато го помолила да напусне, той отказал да го направи и я предупредил, че ще съжалява.

Жената твърди, че заради заплахите през последните месеци тя и семейството ѝ живеят в чужбина.

"Не казва какво точно ще ми се случи, но ми казва да не се прибирам, защото може да остана тук завинаги. Да внимавам за семейството си. И "случки, които ще се случат" - това е любимият им израз", спомня си жената.

По-рано сутринта бившият журналист Николай Бареков, който сега се изявява на политическата сцена с движението си "България без цензура", разпространи специална декларация, според която преди дни

Бойко Борисов се е срещал с Петното в дома си в Банкя.   

"Петното е едно от уличните остриета на Бойко Борисов", заявява Бареков, макар на кадри от лятото да се вижда самият той в компанията на Петното.  

"Нека хората са наясно, че у нас има множество уж неправителствени организации, които съществуват само, за да рекетират политици и да подкрепят тезите им срещу заплащане. Бойко иска да легитимира себе си и ГЕРБ като партия на народа и за това използва подобни формации, някои от които са с паравоенен характер – завземат къщите на хората, заплашват, крадат и безчинстват", написа Бареков до медиите.

Станете почитател на Класа