Кунева и Малинов оглавяват листата на реформаторите за евровота



Миглена Кунева и Светослав Малинов задължително трябва да бъдат в листата на Реформаторския блок за европейските избори, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в четвъртък във Варна, уточнявайки, че това е личното му мнение. Според него окончателната листа на дясноцентристката коалиция трябва да бъде готова и публично представена в началото на февруари. Преди две седмици от Реформаторския блок официално обявиха целта си - да имат резултат, който ще бъде достатъчен за излъчването на поне четирима евродепутати.
"Ние сме за силна Европа и следователно сме по-близо до тези, които защитават идеята за федерална Европа", каза Радан Кънев. По думите му особено в настоящата ситуация страната ни разчита много на ЕС. Той конкретно посочи, че само институциите на съюза могат да спрат проекта "Южен поток".  Председателят на ДСБ коментира, че процесите в БСП всъщност са войни между мафиотски кланове. "С разцеплението на тази партия оставката на кабинета е на масата", допълни той. Кънев призова управляващите да се оттеглят и да проведат избори "2 в 1" през май.
Според партийния лидер в предизборната кампания всички партии влизат в състояние на нестабилност с изключение на Реформаторския блок, който е обединен и има конкретна програма за справяне с кризата в България. Визитата на Кънев във Варна е част от обиколката на лидерите на Реформаторския блок из страната, по време на която те ще представят плана си от шест стъпки за излизане на страната от кризата.

Станете почитател на Класа