Станишев отхвърли обвиненията на Първанов за задкулисни игри

Това е пълна спекулация. Държавата се управлява от правителството на Пламен Орешарски, което се контролира от парламентът, който го е избрал". Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира думите на Георги Първанов, че решенията в държавата се взимат от определен кръг,

"Политиката се прави на основата на програмата на правителството, нещата се обсъждат между парламентарните групи", подчерта Станишев.Във връзка с намека на лидера на Бойко Борисов от сутринта, че и съпругата на Станишев, Моника е сред хората, които стоят зад случващото се в държавата, председателят на БСП заяви: "Чух изявлението на Бойко Борисов и много се смях от сърце, познавам Моника много добре, мисля, че знам всичко за нея, много неща съм чул, какви ли не врели-некипели, сега за първи път чувам, че тя едва ли не е главен прокурор на републиката".

"На Борисов лъжите са като "добър ден". Има едни факти, на които очаквам съдът да даде ясни отговори. Оказа се, че по времето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов масово и незаконно са се подслушвали политици, журналисти и общественици - нещо, което той отрича, но съдът трябва да се произнесе", коментира Станишев, намеквайки за скандала с колите за подслушване.

Скандалът с масовото подслушване стана една от емблемите на сваленото в резултат на масови протести правителство на Бойко Борисов и ГЕРБ през февруари 2013. Като основен отговорен за подслушването на бизнесмени и политици, включително министри, президента, вицепрезидента на Републиката и еврокомисаря Кристалина Георгиева се смята тогавашният вътрешен министър и вицепремиер Цветан Цветанов.

Скандалът бе определен като "Българският Уотъргейт" и беше широко отразен от всички световни медии, които имат кореспонденти в страната ни. Колите, с които се е осъществявало незаконното подслушване, бяха кръстена "Цецомобили". Впоследствие беше установено, че не става дума само за една кола, а за няколко. Те са подслушвали не само в столицата, но и в цялата страна, за което неотдавна призна и самият Цветанов. /

Станете почитател на Класа