Бойко Борисов ще сезира главния прокурор за подслушване на негови разговори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в четвъртък, че ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с информации за записани негови разговори.

"Отивам да внеса сигнал до главния прокурор за това, което се говори тези дни, за записи от дома ми, за предупреждението от Местан и Цонев, че такива записи ще излизат, отново по старата ченгеджийска схема – през вестник "Галерия”, някой уж дал, някой уж притежавал, някой уж еди какво си казал", каза Борисов. Той уточни, че сигналът е срещу журналистката от вестника Кристина Патрашкова, която съобщи, че изданието разполага със записи на разговори между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков.

"Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един никъде не излезе запис, освен от моя дом. Затова сега отивам при прокурора, в деловодството да си внеса жалбата и се надявам този път извършителят да бъде задържан, наказанието е 10 години затвор”, каза Борисов. В сряда Първанов също съобщи, че ще се обърне към главния прокурор.

Станете почитател на Класа