ВСС отново избира градски прокурор на София

Висшият съдебен съвет ще направи нов опит да избере софийски градски прокурор, предаде БГНЕС.

Избор на административен ръководител – градски прокурор на Софийска градска прокуратура е втора точка от дневния ред на днешното заседание.

Кандидатите са двама. Христо Динев, административен ръководител – районен прокурор на Софийска районна прокуратура и Бойко Атанасов – следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура. За да бъде избран някой от тях трябва да получи 13 гласа в своя подкрепа. Позицията на градски прокурор в София бе овакантена след скандалните записи в Банкя, след които ВСС уволни скандалният градски прокурор Николай Кокинов. Временно тази длъжност изпълняваше Евгени Диков, той бе избран за ръководител на НСлС.

БГНЕС припомня, че на 26 септември миналата година ВСС не успя да избере градски прокурор на София, тъй като нито един от кандидатите не успя да събере необходимите 13 гласа. За мястото тогава кандидатстваха трима: прокурорът от СГП Ваня Илиева, прокурорът от Софийската районна прокуратура Руси Алексиев и следователят от Следствения отдел на СГП Бойко Атанасов.

Станете почитател на Класа