СГС гледа делото срещу Октай Енимехмедов

Софийски градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу Октай Енимехмедов. Делото ще се гледа от 29 състав от 10.00 часа. На 17 декември съдът обяви Христо Бисеров за общодържавно издирване, за да може той да бъде призован като свидетел по делото срещу нападателя на Ахмед Доган.
Енимехмедов е подсъдим за това, че по време на конференцията на ДПС е направил опит умишлено да умъртви тогавашния председател на ДПС Ахмед Доган. Обвинението е за престъпление по чл. 116 ал.1 т.1 и т.9 НК, във вр. с чл. 115, във вр. с чл. 18 ал.2, във вр. с ал.1 НК.

Софийски градски съд ще заседава и по делото срещу Михаил Куртев във връзка с катастрофата на бул. „Цариградско шосе” в София от юли 2013 година. На 13 ноември 2013 година Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Михаил Куртев. Той е обвинен за това, че на 10 юли 2013 г. на бул. „Цариградско шосе” в София в пияно състояние (концентрация на алкохол в кръвта 1,5 на хиляда) и при превишена скорост е изгубил контрол над управлявания от него автомобил. В резултат на това е причинил смърт на две лица, тежка телесна повреда на едно лице и средни телесни повреди на пет лица. За обвинението на Куртев законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. На 6 ноември с постановление на наблюдаващия прокурор по делото таксиметровият шофьор Михаил Куртев беше пуснат под парична гаранция в размер на 1000 лева. Обвинението на Куртев е по чл. 343, ал. 3 „б” и ал. 4 от НК.
Заседанието по делото ще започне от 9.30 часа и ще бъде гледано то 30 състав.

Станете почитател на Класа