×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Вода кула арт фест представя в Експо Баня София

През месец юни Експо Баня София, изложбена зала Roca, навършва седем години. Алтернативното културно пространство отбелязва юбилея с разнообразна програма от събития. Начало постави концерт класическа китара, последван от фотографска изложба в рамките на Месец на фотографията. Събития от фестивал за съвременни изкуства в София Водна кула арт фест завършват юбилейния месец.
Водна кула арт фест, от 20 до 25 юни, представя съвременни изкуства чрез инсталации, пърформънси и дискусии в различни алтернативни места. Едно от тях, за пореден път, е Експо Баня София, където на 21 юни събитията започнаха с Работилница ШОДО (японска калиграфия) на Хироши Юета от Япония и изложба. Освен японския калиграф в изложбената зала са представени и артистите Ивайло Христов с инсталация The last shirt has no pockets ... (Последната риза няма джобове... – датска поговорка), Лора Христова с видео Mother tongue (Майчин език), Лорейн Кордецки от Англия с проект Lure (Примамка) и Ракел Ескуивес от Перу с инсталация Silhouettes (Силуети).
На 25 юни от 18.00 ч. калиграфът Хироши Юета от Япония ще представи втора Работилница ШОДО (японска калиграфия). За разлика от първата, чиято тема бе Напиши любимата си дума на японски, тази работилница поставя по-голямо предизвикателство пред участниците и публиката с Напиши българско стихотворение на японски заедно с други хора. Работилница ШОДО на Хироши Юета се организира и провежда в рамките на двайсет и петите Дни на японската култура със съдействието на посолството на Япония и Национален фонд Култура.
Изложбата с всички инсталации гостува в Експо Баня София до 30 юни.
Изложбената зала Експо Баня София, на бул.Мария Луиза 16, отбелязва своята седма годишнина и продължава да изненадва и провокира публиката с интересни срещи с българската и световната култура.

Изложбен център Експо Баня София

Българският Експо Баня София е част от световната верига изложбени центрове Roca, които са вдъхновени от една и съща идея - за приемственост и развитие, за традиция и иновация. През последните години, изложбената зала на бул.Мария Луиза 16 се утвърди като едно от алтернативните културни пространства в столицата. От своето откриване през 2007 г., Експо Баня София, в която се представя постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство. Експо Баня София е домакин на разнообразни събития кaто изложби, семинари, концерти, театрални представления, лекции, дискусии и други.

За утвърждаване на изложбената зала като алтернативно културно пространство в столицата, БХРА отличи Експо Баня София с традиционната си награда за 2011 г.

Програмата на изложбената зала е публикувана на интернет страницата на Рока България и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.

http://www.facebook.com/ExpoBathSofia

Roca

Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 21 100 служители, има 76 производствени предприятия и оперира в над 135 държави по света.

Roca, световен лидер в моделирането на пространството на банята, работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като R.Moneo, D.Chipperfield, Z.Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner и J.Mariscal, както и много други. С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда. За компанията този ангажимент се изразява в непрестанно разработване на нови продукти, предназначени за намаляване консумацията на вода.

 

Станете почитател на Класа