×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Карлсберг България обединява Светло и Premium Malt под една обща марка

Карлсберг България отваря нова страница в историята на Шуменско с обединяването на Светло и Premium Malt под една обща марка. Бирата е с осъвременена визия, която цели да я приближи още повече до потребителите и да затвърди успешното й представяне в регионален и национален план. „Убедени сме, че новостите около бранда Шуменско, ще се отразят положително върху цялостните бизнес резултати на компанията и ще утвърдят позициите й в условията на все по-силната конкуренция на пазара на бира", заяви Габор Бекефи, главен изпълнителен директор на компанията.

Бутилката, в която се предлага Шуменско, ще продължи да бъде от характерното кафяво стъкло, добре познато на любителите на марката. Изцяло актуализирана е визуалната идентичност - стилен и изчистен дизайн и още по-силен акцент върху типичния за марката червен цвят. Характерният стилизиран лъв и рождената дата на Шуменско – 1882 г., са запазени под слогана „130 години традиция". „Стремежът ни винаги е бил да произвеждаме качествени продукти, които удовлетворяват изцяло изискванията и предпочитанията на нашите клиенти. Макар че лицето на марката е променено, ние запазваме познатия плътен и леко горчив вкус на Шуменско Premium Malt, защото проучванията ни показаха, че това са предпочитанията на потребителите", обясни Бранимир Братанов, бранд мениджър на Шуменско.

Тази година Шуменско ще зарадва ценителите на добрата бира с второ издание на промоцията „1 000 000 бутилки под капачката". От 1 май до края на месец юли всеки, който открие символ на бира под капачката на Шуменско, може да получи срещу него една бутилка от 0,5 л в търговските обекти, обозначени със специалния знак на кампанията. Печелившите символи ще могат да бъдат намерени под капачките на всички PET и стъклени бутилки на Шуменско. Повече информация за промоцията може да се намери на www.shumensko.bg.

Шуменско – бира с над 130-годишна история

Шуменско е основана през далечната 1882 г. от чешкия майстор-пивовар Франтишек Милде и група съмишленици в Шумен. Майсторът пристига в града през септември 1882 г. и само месец по-късно – 26 октомври 1882 г. - основава акционерното дружество "Българско пивоварно дружество". Целта му е варене и продажба на пиво на едро и дребно.

Строежът на фабриката започва по скица, начертана от самия Милде. За построяването и обзавеждането й с 1000-литров казан и някои други основни съоръжения са изхарчени 100 000 гроша. Първият казан e наследство от унгарските емигранти в Шумен.

Компанията има множество славни моменти в историята си. Между 1900 и 1907 г. Шуменско печели златни медали на изложенията в Париж, Сен-Луис, Лиеж, Милано и Лондон. През 1917 г. Царският двор обявява Шуменско за свой изключителен придворен доставчик и първа официална бира. В периода 1982 - 1986 г. специалното пиво печели пет златни медала и палма от Световната организация по качеството "Монд Селекцион". Шуменско пиво получава правото да обозначава медалите си – символ на постоянно високо качество, както върху етикетите на продуктите, така и в рекламните материали.

След 2002 г. Шуменско пиво става част от голямото семейство на световния концерн Карлсберг. През септември 2004 г. заводите на Шуменско пиво и Пиринско пиво обединяват ресурси и активи под името «Карлсберг България», която бързо става една от най-динамично развиващите се компании в страната. В компанията работят близо 500 служители.

За Карлсберг България

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger. Перла в короната на Карлсберг България е сайдера Somersby, който се произвежда и предлага в три разновидности – ябълка, круша и къпина.

За Carlsberg Group

Carlsberg Group е една от водещите пивоварни компании в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Водещият бранд на компанията – Carlsberg – е сред най-популярните в света. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 41 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. През 2012 г. Carlsberg Group е продала 120 млн. хектолитра или около 36 млрд. бутилки бира.

Станете почитател на Класа