Магистрала „Люлин“ най-после отива в прокуратурата

Народните представители може и да решат да отпуснат още 100 млн. лева за довършването на магистрала „Люлин“, която трябваше да е готова миналата година. При всички случаи обаче както оскъпяването, така и всички съпътстващи дейности ще се проверяват от прокурор. Така каза премиерът Бойко Борисов в Перник.
Интересно е все пак, след като се наложи строежът на обекта да бъде препроектиран (за сметка на бюджета), взе човешки жертви, на път е да се оскъпи незнайно още колко, а в същото време магистрала не се забелязва, какво още трябва да се случи, за да се задейства прокуратурата?
Фактът, че сега турският изпълнител „Мапа Дженгиз“ иска още 100 млн. лева, за да довърши трасето, наистина звучи нагло. При това досега никой не разбра ще има ли и неустойки, които „Мапа Дженгиз“ ще трябва да плати, защото обектът закъснява с повече от година? В последния случай турската компания може да си прихване парите от неустойката и най-после да завърши пътя за Перник.
Ние от своя страна може би ще разберем какви са резултатите от проведените от прокуратурата проверки на нуждата от препроектиране на факта, че заради липса на безопасни условия там загинаха работници. А дори някой ще понесе и отговорност. Може би.

Станете почитател на Класа