„Апетитни“ сделки и в Слънчев бряг

Бившето вече ръководство на курорта променило предназначението на 480 кв. м от крайбрежната алея на Слънчев бряг. Една от служителките на курортната фирма – Петя Бакалова, купила част от парцела - 120 кв. м. Същата платила чрез фирмата си „Майтрил маркетинг“ за него всичко на всичко 42 000 лв., включително и ДДС, а днес там има търговски обект.
Интересен въпрос е как служителка на търговска фирма, каквато е „Слънчев бряг“ АД, може да бъде управител и на друга, каквато е „Майтрил маркетинг“, без да бъде санкционирана за конфликт на интереси. Сделката обаче е станала възможна именно заради съвпадение на интереси. При това не без участието на колективното ръководство на дружеството.
Съседният парцел от 120 квадрата пак е „спазарен“ за 42 000 лева с ДДС - с фирма „Гусберг – България“. Сега той представлява търговска площ. Остатъка от 240 кв. м купила фирма „Корона Екс“ срещу сумата от 84 000 лева. Въпросът, какво се случва с парцела сега, е излишен. Продадена е и сградата на базар „Палма" за 827 000 лв. на фирма „Рейнхам-България". Как са намерени купувачите за тези парцели и сградата, ще се разбере тепърва, но е повече от ясно, че от сделките Слънчев бряг не печели нищо. Бонусът е за купувачите.

Станете почитател на Класа