Вени Марковски: Борисов е един ритнитопковец от Банкя

Блогърът Вени Марковски не вижда политическа битка между лидера на БСП Сергей Станишев и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. „Единият е европейски политик, другият е все пак ритнитопковец от Банкя“, заяви самият той. Марковски коментира актуалните събития от страната и на първо място – протестите. „Трудно ми е да бъда обективен по темата Станишев или Борисов – единия познавам от ученическите години, а в Банкя е преминало детството ми. За Станишев нещата са ясни – вкара България в ЕС“, казва той.

„За ритнитопковците от Банкя трябва да се обяснява повече, например защо имат способността да се харесват на хората“, обяснява той и припомня, че градчето е имало слава на спокоен курорт с туристи от цялата страна, пред които местните ергени могат да се изявят. „Флиртът, особеното усещане, че това е игра, в която няма правила, а и не носи след себе си никакви задължения, очевидно е успял да остави неотразими следи в характера на Борисов“, допълва той.

Според Марковски: „Борисов така и не е разбрал или отказва да приеме, че може да е първа политическа сила според местата в парламента, но едновременно с това да е и последна дупка на кавала. Защото не само, че никой не се интересува от него, но всичките му назначения биват отстранявани едно след друго“.

Блогърът смята, че политиците не се наемат да посочат какви са вредите, нанесени на България, а това, което понякога изтича – записите на Иван Тотев или на Бойко Борисов, са само върхът на айсберга. „Ние изобщо не можем да си представим размера на навлизането на
„калинките“ не само във властта, но и в икономиката на страната“, посочва той.

Марковски смята още, че активистите на протеста категорично отказват да се вслушват и да чуват различното мнение. На въпроса как може да се събуди народа, той отговаря: „С вувузели няма да стане. Това става само с възпитание и образование. Ако бях активист на протеста, бих настоявал само за това – да се инвестира в образованието. И тогава, след 10-20 години, може да се очаква някаква сериозна промяна в нагласите на обществото“.

Станете почитател на Класа