Максимална печалба с риск за потребителя

България заема водещото 6-о място по фалшиви опаковки, обикновено на луксозни стоки. В случая - на детски играчки и козметика. Печалното е, че и двата вида стоки крият риск не само за джоба ни, но и за здравето ни, а понякога и за живота ни.
Видът на фалшивите опаковки показва и за какво е най-склонен да се охарчи българинът и в това няма нищо срамно. Той е готов да брои повече пари за хубава играчка на детето си или пък да поглези себе си с маркова козметика. И в двата случая това е свързано с очакването, че съответните покупки са суперкачествени и по никакъв начин не биха застрашили здравето, както и спокойствието ни. Напротив, в случая с козметиката дори биха ни помогнали да преодолеем някои недостатъци, и то по най-приятния начин. Затова и плащаме.
Това очевидно знаят и фалшификаторите, защото не са тръгнали да фалшифицират опаковки на сапун за пране, на препарати за миене на съдове или други, по-прозаични стоки. Те се целят във високия клас именно защото той струва скъпо и гарантира максимална печалба.
Това, че може да предизвика екзема, а понякога и по-сериозни усложнения, е просто бонус за фалшификаторите. Но срещу риска, който поемаме, и за наша сметка.

Станете почитател на Класа