Пак ще ловим снежинките във въздуха?

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че около 50 млн. лева ще бъдат отделени от бюджета за почистването на републиканската пътна мрежа през започващия зимен сезон. Тези пари трябва да са достатъчни, за да се „ловят снежинките във въздуха“, защото бюджетът е приблизително същият като миналата година, а премиерът тогава каза, че пътищата ще са в идеално състояние. Впоследствие се оказа, че снежинките са повече от предвиденото, падат по-бързо и не можем да ги „обезвредим“ във въздуха.
Тази година зимната приказка в почистването вече се повтори, макар и за кратко. В края на миналия месец няколко дни стотици хора останаха на студено и тъмно, а други – затрупани, след като първият сняг падна изненадващо. Отговорните институции обясниха, че до критичната ситуация се е стигнало, защото листата на дърветата не са паднали, което увеличава тежестта на мокрия сняг, който сам по себе си е с по-голямо тегло.
Но каквото и да е значението, фактите са такива, че всяка година снежинките ни изненадват. И това не е само заради липса на пари, а защото това е времето, което не можем да контролираме. Единственото, върху което трябва да се работи, е координацията и намаляване на времето за реакция при неочаквани ситуации.

Станете почитател на Класа