Проверката като висша форма на доверие

Проверките на морските плажове ще се извършва не само от мобилни групи с представители на всички ангажирани ведомства, но и с GPS устройства. Чрез новата джи-пи-ес и сателитна система ще се следи каква част от плажовете имат съответния брой чадъри и свободни зони. Това е поредното доказателство, че в регионалното ведомство се акцентира на контрола. В средата на сезона на фокус естествено е почивката и как да се защитят почиващите от недобросъвестни търговци.
Непрекъснатият контрол води до дисциплина – проверката е висша форма на доверие. Тази година плажовете ще се проверяват за втори път, а от институциите твърдят, че ще има и още внезапни проверки. Така ще се изчистят максимално нередностите, а тези, които извършват дейности по и на плажа, ще се научат да спазват регламентите непрекъснато, а не само когато знаят, че идва инспектор.
Превръщането на инспекциите в постоянни не само ще защити интереса на потребителя, но ще донесе и повече приходи на държавата. Да се надяваме, че през лято 2012 г., след като безопасно и спокойно сме пътували по магистрала „Тракия“ до морето, там ще намерим чист плаж с място за кърпите и чадърите ни, а спокойната ни почивка ще бъде гарантирана и от достатъчно спасителни екипи.

Станете почитател на Класа